Majka pronašla sina koji je otet prije 32 godine: Susret rasplakao sve

Radiosarajevo.ba
Majka pronašla sina koji je otet prije 32 godine: Susret rasplakao sve
People / Majka i sin

Ova porodica doživjela je najgoru moguću stvar, ali se nisu prestajali nadati te su svog sina tražili više od tri desetljeća.

60-godišnja žena iz Kine pronašla je svog sina, koji je otet prije 32 godine, sve pomoću tehnologije za prepoznavanje lica.

Mao Yin, nadimka Jia Jia, otet je 17. oktobra 1988. godine iz provincije Shaanxi, dok je sa svojim ocem, Maom Zhenjingom, išao doma iz vrtića, prenose britanski mediji.

Jia Jia, tada dvogodišnjak, bio je žedan pa su njegov otac i on stali u jednom hotelu kako bi popili piće. Njegov otac Mao tada je svratio pogled na nekoliko trenutaka dok je hladio svoje piće te se upravo tada dogodila otmica.

Njegova majka, Li Jinghzi, neumorno je tražila svog sina više od tri decenije, čak je i dala otkaz na svom poslu kako bi se mogla posvetiti potrazi te podijelili više od sto hiljada letaka diljem desetak kineskih provincija.

Tokom tog vremena, Li je pratila više od 300 mogućih tragova, ali nijedan nije bio uspješan. Također se pojavila i na nekoliko emisija u nadi da će ih njen sin gledati. Svoje vrijeme posvetila je volonterskom radu s nevladinom organizacijom Baby Come Home, pomoću koje je skupljala podatke o nestaloj djeci i prosljeđivala ih policiji.

Zahvaljujući njenom trudu i radu, 29 djece ponovno je pronašlo svoje porodice.

Jednog dana policija je dobila odjavu o muškarcu iz provincije Sichuan, oko hiljadu kilometara od njihove provincije, koji je posvojio sina prije tridesetak godina tako što je platio oko 2.000 KM trgovcima ljudima.

Pronašli su sada 34-godišnjeg muškarca Gua Ningninga te koristili tehnologiju prepoznavanja lica starih fotografija kako bi pronašli sličnosti. Nakon toga su napravili i DNK test koji je bio pozitivan te pokazao da je on ustvari njihov sin. Dirljivi video njihovog ponovnog susreta na policijskoj konferenciji dirnuo je i raznježio mnoge.

U videu se vide uplakani roditelji koji grle svog sina te Li koja govori: ‘Više nikad ne želim biti odvojena od njega.’

Jia Jia, koji sada ima svoju firmu za uređenje kuća, kaže kako nije siguran šta će budućnost donijeti, ali da svakako želi provoditi vrijeme sa svojim biološkim roditeljima.

Istraga o njegovom nestanku i dalje traje, a informacije o osobama koje su ga posvojile nisu puštene javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije