Mačak u Poljskoj: Najbolje ocijenjena turistička atrakcija grada

0
Radiosarajevo.ba
Mačak u Poljskoj: Najbolje ocijenjena turistička atrakcija grada
Foto: Notes from Poland / Mačak Gacek

Veliki crno-bijeli mačak po imenu Gacek postao je najbolje ocijenjena turistička atrakcija u poljskom gradu Szczecin.

Sa preko 1.000 Google recenzija, ima gotovo savršenu prosječnu ocjenu 4.9 od pet mogućih zvjezdica, piše Notes from Poland.

Gacek, ime na poljskom znači dugouhi šišmiš, je mačak koji slobodno hoda gradom i godinama živi u kućici u ulici Kaszubska u Szczecinu.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Humanost na djelu: Spašena mačka iz ruševina u Turskoj

Humanost na djelu: Spašena mačka iz ruševina u Turskoj

Lokalni medij wSzczecinie je 2020. godine naveo da je "Kralj Kaszubske ulice" počeo privlačiti obožavatelje, uključujući posjetioce iz susjedne Njemačke. Objavili su video o Gaceku koji sada ima 4.5 miliona pregleda na Facebooku i YouTubeu.

Gacekova slava je nastavila da raste, a mnogi recenzenti na Googleu navode da su putovali iz drugih dijelova Poljske, pa čak i inostranstva da ga vide.

"Vrijedilo je putovati tri sata da bih osjećao kako me ignoriše. Preporučujem", napisao je jedan posjetilac.

"Letio sam iz Osla sa tranzitom u Gdansk da vidim Gaceka. Kao što se i očekivalo, nije obratio nikakvu pažnju na mene što je učinilo iskustvo potpuno savršenim", dodala je još jedna recenzija s pet zvjezdica.

Međutim, nisu svi posjetioci bili zadovoljni. "Više volim pse", glasila je recenzija s jednom zvjezdicom. "Ukrao je kobasicu", piše u drugoj.

Neki komentari izražavaju zabrinutost, jer Gacek ima višak kilograma, možda kao rezultat poslastica koje su mu pružili oni koji ga posjećuju. Gradsko sklonište za životinje pozvalo je ljude da ga ne hrane, piše portal Gazeta.pl.

Ploča pored njegove kućice navodi da ako želite Gaceku dati grickalice, da ih ostavite u zatvorenom paketu, koji će potom otvoriti njegov vlasnik.

"Rado poziram za slike, ali molim vas nemojte me maziti dok spavam", piše na ploči.

Gacek nije prva životinja koja je postala atrakcija

Pas, koji se redovno pojavljivao na balkonu u Gdansku, je 2021. godine također postao najviše ocijenjena lokalna turistička atrakcija na Googleu.

Međutim, nakon što je dobio stotine recenzija, skinut je sa Googleovog servisa iz nepoznatih razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije