Tehnički neobrazovan lopov: Ukrao električni auto, ali ga nije znao pokrenuti

Radiosarajevo.ba
Tehnički neobrazovan lopov: Ukrao električni auto, ali ga nije znao pokrenuti
Twitter / Cory Allen Patrick
Nakon što je razbio staklo na automobilu i izbacio vozača, Cory Allen Patrick iz Austina u SAD-u je pokušao brzo pobjeći s automobilom, no nije ga mogao pokrenuti, pa je pobjegao, ali brzo je uhapšen...

Naime, on je prošle subote u Austinu napao vozača Bolta EV koji je bio parkiran i ušao mu u automobil – vozač je na početku pružao otpor, no kada je napadač razbio staklo i postao još agresivniji, vlasnik vozila zaključio je kako se ne isplati poginuti zbog njega te je izišao i mjesto prepustio Patricku.

Cory Allen Patrick - undefined

Cory Allen Patrick

No nakon što je neko vrijeme proveo u automobilu, nespretni je lopov izjurio van i počeo bježati, ali nije daleko stigao jer je situaciju pratio muškarac koji je pojurio u pomoć vozaču i Patricka po cesti hvatao s – mačetom.

Prema policijskom izvještaju, razlog zbog kojeg je lopov odjurio iz automobila bio je taj što ga nije znao pokrenuti, a vlasnik Bolta EV policiji je rekao kako je riječ o vozilu na koje se ipak treba naviknuti.

Na stranici Electrek specijaliziranoj za teme o električnim vozilima kažu kako je Bolt EV iznimno jednostavno pokrenuti, no problem je možda bio što je za pomicanje ručice mjenjača potrebno pritisnuti jednu tipku sa strane mjenjača.

Što se Coryja Allena Patricka tiče, protiv tog 28-godišnjaka podignuta je optužnica za pljačku s fizičkim napadom, za što se u Teksasu može dobiti zatvorska kazna u trajanju od čak 20 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije