Ljubavni horoskop za maj: Lavovi, konačno ćete se zaljubiti!

Radiosarajevo.ba
Ljubavni horoskop za maj: Lavovi, konačno ćete se zaljubiti!

Horoskop! Nisu rijetki oni koji ga smatraju budalaštinom i izbjegavaju ga na sve načine. No, postoje i oni koji ga obožavaju i rado mu poklanjaju minute slobodnog vremena. 

Hoće li vam zvijezde biti naklonjene i u maju: Šta kaže horoskop? 

Kako god na gledate na ''ovu vrstu prognoze'', priznat ćete da nekad na stranicama horoskopa pročitate neku istinu. Zabavimo se i pogledajmo šta nam zvijezde predviđaju za maj - isključivo na ljubavnom planu. Horskop nam ovaj put donosi Cosmopolitan.

Ovan

Oko 15. i 28. maja, Mesec će se vratiti u vaš znak, a potom i u znak Vage, tačno na pozicije poslednjih pomračenja i vi ćete zbog svih emotivnih frustracija, upasti u konflikt. Koliko god vam se činilo da ste u pravu i da su vaše želje sasvim razumne, shvatite da druge osobe imaju svoj tempo emocija i reakcija i da ponekad ne mogu da vas prate. Bilo da ste mladi i tek želite ozbiljnu vezu i planirate brak, ili ste zreliji, pa ste u braku, ili ste bili u njemu, trebalo bi da prije nego zatražite promjenu u partnerovom ponašanju, promjenite sebe.

Bik

Već neko vrijeme imate utisak, ukoliko ste u dužoj i stabilnoj vezi da vaš partner ima potrebu da se više druži sa drugim osobama, nego ranije. Kao da ste mu dosadili, ili vam se čak čini da ste previše posesivni. To će početkom mjeseca biti baš izraženo, jer vaša vladarka boravi u vragolastim Blizancima, a to uvijek znači da vaša voljena osoba kod vas pobuđuje sumnju zbog kontakata i flertova sa drugima. Biće vam potreban dokaz vjernosti vaše voljene.

Blizanci

Bićete okruženi prilikama  za vezu, i ako ste slobodni, iako niste. Mnogo onih koji će želeti vezu i kontakt sa vama, može kod vas stvoriti osjećaj da ste vrijedni boljeg partnera, nego što je vaš, pa da okrenete leđa onome ko vas iskreno voli, a upustite se u krajnje zanimljivu avanturu koja ima vrlo neizvestan kraj. Prihvatite  samo ako ste iskreni i ako čvrsto i nepokolebljivo vjerujete da tu osobu možete voljeti na duge staze, jer Venera u Raku govori o jednoj vrlo osjećajnoj i ranjivoj osobi.

Rak

Imali ste teških trenutaka u ljubavi, a sada se osećate odlično i znate da su to samo prolazna iskušenja koja su vašu vezu ojačala. S vremena na vreme dođu neki meseci, ili periodi koji nas smire i učine nam život lepšim, a znamo da zbog takvih trenutaka, vredi živeti i voleti. U vašem domu, porodici, ili vezi, zavisno od toga kojoj generaciji pripadate, konačno vlada harmonija, a vi se osećate odlično. Moguće je da se zaljubite, čak iako niste u vezi odnedavno.

Lav

Nekada nam se ne dopada sve što vidimo i osjećamo kod svojih dragih, ali je najveća vrlina u ljubavi prihvatiti sve nesavršenosti naših voljenih. Kako Saturn ide petom kućom, njegovo će ispoljavanje uveliko zavisiti od generacije kojoj pripadate. Također se oni sasvim mladi, koji imaju tek dvadesetak godina, prvi put vrlo ozbiljno zaljubiti . Oni koji pripadaju srednjoj generaciji, imaće priliku da se prisjete koliko su nekada uživali u bliskosti, koliko su zaboravili taj osjećaj i koliko sada mogu da ga obnove nekim sitnim detaljima, a da se osjećaju predivno.

Djevica

Ne volite previše iracionalne strasti u svojim vezama, jer vam treba sigurnost i povjerenje da biste se osjećali dobro. Tako će ovaj mesec, u skladu s buđenjem prirode i željom da volite, jer Sunce budi u nama želju da volimo i uživamo u tome, u vama probuditi skrivene potencijale za lijepu ljubavnu priču. Ne želite da budete u vezama koje će vas iscrpljivati, bilo mentalno, bilo emotivno, a baš jednu veliku stabilizaciju ćete doživjeti tokom ovog maja, naročito kada Venera ponosno ušeta u znak Raka.

Vaga

Od 22. maja ćete imati svojih pet minuta dokazivanja da ste u nekoj prelomnoj situaciji bili u pravu, jer ćete dobiti zasluženu moralnu satisfakciju koju dugo čekate. Jedini opominjući aspekt je da se ne razvodite tokom boravka Sunca u Biku, a to znači do 21.maja, jer ćete od tog razvoda imati više štete, nego koristi, naročito kada su materijalne vrijednosti u pitanju. Već dugo vas neko tajno voli, možda vam i vaš stalni partner ne pokazuje koliko mu značite, jer je vaše ponašanje u najmanju ruku, neobično, ali će tokom kraja maja isplivati neke iskrene riječi, a zbog straha da ćete biti povrijeđeni, nemojte se kriti od ljubavi.

Škorpija

Maj, po tradiciji je vaš mjesec ljubavi i braka, jer Sunce tranzitira vašom sedmom kućom. Kako vladarka vašeg braka od 8.maja ulazi u vodeni znak Raka, to će razumijevanje između vas i vašeg partnera svakog dana rasti i biti bolje, nego do sada. Možda ste tokom prethodnih mjeseci, imali nekih razmirica koje ste shvatili kao znak da možda i ne treba da nastavljate, ali ćete sada biti učvršćeni u odluci da je baš ta osoba, vaš pravi izbor.

Strijelac

Toliko ćete strasti osećati da ćete se poslije 22. maja pitati kako je moguće da iako nije prvi put, proživljavate sve toliko intenzivno. Jedino je važno, ako ste u paralalnim vezama, da zaista ne izgubite kontrolu, pa vam se ne omakne neko otkrivanje romanse, jer to može dovesti do prekida veze. Saturn zna da djeluje tako da ako niste slušali njegove savjete o mudrosti i odgovornosti ranije, osami vas, dok ne naučite lekciju o posvećenosti i iskrenosti. Ako je vaša srodna duša vezana za znak Lava, ili Blizanaca, sigurno će vam ovaj mjesec ostati u lijepom sjećanju, još dugo.

Jarac

Bićete suočeni sa emotivnom preosetljivošću emotvnog partnera, čak i djece, ukoliko ih imate i njihovoj posesivnoj potrebi za vama. Ne morate da birate između posla i porodice. Budite onako dobro i zavidno organizovani kako inače izlazite na kraj sa obavezama. Preslikajte model obavljanja više poslova istovremeno na plan emocija i svi ćete biti sretni i zadovoljni. Idealno je da u što kraćem roku obavite svoje poslove, kako biste slobodno vrijeme posvetili samo onima koje volite i koji vole vas.

Vodolija

Uglavnom, mnogi od vas, drage Vodolije, imaće potrebu da u ovom nestabilnom vremenu, naprave, malo emotivno ostrvo na kome će biti srećni, samo sa onima koje iskreno vole. Jupiter u sedmom polju govori da uprkos protivljenju vaših roditelja, jer vam je Sunce u polju doma, samo vi znate šta je dobro za vas, pa ćete se prvi put ozbiljno suprotstaviti i kazati da je vaš život samo vaša stvar. Rijetki među vama će sačekati sljedeći mesec da se uvjere da je to ono pravo.

Ribe

Naći ćete se usred neobične ljubavne priče ukoliko ste sami, jedne od onih za koje ste mislili da uspijevaju samo na filmu. Čak i ako ste u vezi, neće vas Venera ostaviti po strani, nego je moguće da iznenada upoznate romantične strane vaše voljene osobe za koje ste bili uvjereni da ne postoje. Moguće je da vaša ideja o proširenju porodice urodi plodom, pa vas obraduje vijest o prinovi. Sve one prozaične materijalne stvari koje su nam svima potrebne nisu ništa u poređenju sa ostvarenjem ljubavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije