Las Vegas: Vjenčanja pod kišom metaka

Radiosarajevo.ba
Las Vegas: Vjenčanja pod kišom metaka

Parovi u Americi sve češće se odlučuju na vjenčanja koja možda mnogima ne bi bila po ukusu: nakon razmjenjivanja prstenja oni slavlje uveličavaju pucanjem iz vatrenog oružja po njihovom izboru, što se naziva Sthotgun Weddings.

Ovo je čest prizor u prodavnici The Gun Store u Las Vegasu, koja predstavlja čudnu kombinaciju trgovine oružjem i kapele.

Vjenčanja uz pucnjavu vrlo brzo su postala popularna uprkos brojnim napadima vatrenim oružjem koji su potresli Ameriku i uzburkali javnost koja se zalaže za oštriju kontrolu kupovine oružja, piše Daily Mail. Organizatori ovih vjenčanja tvrde da nisu imali parove koji su željeli otkazati vjenčanje nakon ovih incidenata.

"Mi smo ovdje iz dva razloga: zbog toga što se ljudi vole i zbog toga što vole oružje. Oružje ne mora biti posmatrano samo u negativnom kontekstu. Mi nudimo pozitivnu energiju, tu nema nikakve agresije ili mržnje koja se obično povezuje s oružjem. To je samo dobra zabava za sve prisutne", izjavila je za Daily Mail svećenica Emily Miller.

Parovi u Las Vegas zbog ovih vjenčanja dolaze iz različitih dijelova svijeta, a najomiljenija oružja koja biraju su pištolji, uziji i AK47. Za cijenu od svega 500 dolara, u "oružanom" paketu par dobija svećenika, pristup privatnoj VIP streljani i pet metaka za oružje po želji za mladoženju i mladu.

Nešto skuplja opcija (oko 750 dolara) nazvana Gospodin i gospođa Smith & Wesson po riječima organizatora parovima nudi “više oružja, municije, meta i prije svega, dobre adrenalinske zabave kojom će na najbolji začiniti početak bračnog života".

 

Vezano:
Kyle Cassidy: Amerikanci i njihovo oružje

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije