Denver / Lanac restorana "Ilegalni burger": Na meniju i pljeskavica sa kanabisom

26. 12. 2019. u 08:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Poslovanje pod franšizom, u odnosu na samostalno, smanjuje rizik od neuspjeha, što je naročito bitno kada govorimo o škakljivim temama. Jedna od njih je svakako kanabis. Biznis koji uključuje kanabis interesantan je preduzetnicima koji razmišljaju "van okvira", ali i sličnom profilu potrošača. 

Da li je burger koji sadrži kanabis ilegalan?

Odgovor na ovo pitanje vjerovatno zavisi od toga u kome dijelu svijeta se nalazimo, ipak, u Denveru je otvoren lanac restorana smjelog naziva - "Ilegalni burger". Riječ je o porodičnom biznisu. Osim burgera, kreiranog za odvažne, na meniju su zdravi obroci bez glutena i na bazi kinoe, kao i veganske pljeskavice.

Jim Nickson, vlasnik franšize, nije slučajno došao na ideju o burgeru s kanabisom. 

"Prije 12 godina mom sinu je dijagnostikovana multipla skleroza. Kao terapiju davali su mu mnoge steroide i inekcije, ali to nije dalo efekta. Nakon četiri mučne godine, Jordan je odlučio da preuzme kontrolu nad svojim životom i proba sa prirodnijim pristupom - uljem kanabisa. Pozitivne promjene u lezijama njegovog mozga zapanjile su ljekare", ističe Nickson.

Kaže i da je nakon ohrabrujućih rezultata odlučio, zajedno sa porodicom, da spoji ljubav prema biznisu, hrani i zdravlju. 

"Želio sam da ljudima ponudim izvrsnu hranu, ali i da ih naučim malo više o benefitima kanabisa", zaključuje tvorac ove ideje. Misija "Ilegalnog burgera" je da pomogne drugim preduzetnicima i zainteresuje ih da kupe pravo na franšizu. Ovo je prva franšiza tog tipa, što automatski pravi razliku na tržištu brze hrane.

Važno je napomenuti da burgeri sadrže takozvani proteinski prah konoplje, a ne sadrže THC, što ih čini bezbjednim. Iz kanabisa je, dakle, izvučen maksimum - samo njegovi poželjni efekti. 

"Ilegalni burger" trenutno posluje na pet lokacija u Koloradu, a intenzivno se razmatraju i države Arizona, Texas, Juta, Nevada, Novi Mexico, Pensilvanija, Florida, Carolina i New Jersey. Poželjni kandidati za pridruživanje franšizi su pronicljivi pojedinci ili poslovne grupe koji imaju iskustvo u vođenju restorana, ali i finansijske resurse za izgradnju i opstanak objekta, prenose Nezavisne.

NEMA KOMENTARA