Kreativnost u karantini: Sačinila nevjerovatnu odjeću od papirnih kesa

Radiosarajevo.ba
Kreativnost u karantini: Sačinila nevjerovatnu odjeću od papirnih kesa
Foto: Ashleigh Perrie / Kreacije Ashleigh Perrie

Australska plesačica Ashleigh Perrie bila je oduševljena kada je počela raditi na brodu MS Zaandam. Putnički brod trebao je putovati Antarktikom i dalje prema Južnoj Americi.

No, sredinom marta putovanje je krenulo u neočekivanom pravcu zbog pandemije novog soja koronavirusa.

Nakon 60 dana „zaglavljenih“ na moru, karantina, izbijanja koronavirusa među stotinama putnika i članova posade, Perrie se napokon iskrcala u Nizozemskoj i vratila se avionom u Australiju, gdje je bila ponovo u dvosedmičnoj karanteni, bez ikakvog doira s vanjskim svijetom.

Kako bi održala svoj um aktivnim, Perrie je odlučila kreativno stvarati.

Svakog dana osoblje hotela dostavljalo joj je tri obroka u papirnatim vrećicama. Nakon određenog vremena, skupio ih se priličan broj i Perrie je sinula ideja – odlučila je izrađivati odjeću od papirnih kesa.

„Prvi dizajn koji mi je pao u glavu bio je ogrtač, željela sam nešto vrlo ekstravagantno. Ali prvi komad koji sam napravila bila je zapravo kratka baletska suknja, Bag-erina, kako sam je nazvala“, kazala je za CNN.

Zatim je od papirnih kesa napravila prikladnu odjeću za tenis. Komplet je nazvala The Maria Paper-pova, kao i ekstravagantnu haljinu nazvanu "Origami Diva".

Kreirala je kostime koristeći sve što je mogla nabaviti - papirnate vrećice, salvete, biorazgradive posude i pribor za jednokratnu upotrebu. Koristila je samo par makaza, ljepljivu traku i komade pamuka.

Snimke svojih kreacija podijelila je na društvenim mrežama i vrlo brzo su se počele širiti internetom izazivajući oduševljenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije