Krave nisu sigurne da li smiju da doje telad

Radiosarajevo.ba
Krave nisu sigurne da li smiju da doje telad


Tekst bez intervencija objavljujemo sa satiričnog portala Njuz.net.

CELA SRBIJA, 20. februar 2013, (Njuz) – Nakon što je Goran Ješić na Tviteru objavio da od 35 uzoraka mleka čak 29 ima povećanu vrednost aflatoksina, krave širom Srbije našle su se u problemu jer nisu sigurne da li smeju da doje svoju telad.

Krave su tokom poslednjih nekoliko dana pažljivo pratile situaciju sa mlekom i kažu da ne znaju kome da veruju, Ješiću ili Goranu Kneževiću, ministru poljoprivdere, šumarstva i vodoprivrede, koji tvrdi da nema razloga za paniku.

Krava Šarulja iz okoline Kragujevca izjavila je za Njuz da je zabrinuta i da se nada da će se problem uskoro rešiti.

- Nije mi svejedno, imam dva teleta za čiju ishranu uglavnom koristim mleko i sada sam u dilemi čime da ih hranim jer me podaci koji se pojavljuju po medijima plaše. Ja sam odrasla na mleku, do sada sam i svu svoju telad hranila mlekom, međutim, kada sam čula da je koncentracija ove kancerogene supstance u nekim uzorcima mleka čak i dvostruko veća od dozvoljenih 0,05 mikrograma po kilogramu šokirala sam se – rekla je Šarulja.

- Razgovarala sam i sa ostalim kravama iz sela, sve su uplašene. Cvetanka mi kaže da za zna kravu iz okoline Šapca koja ima dobro mleko, kaže ima pečat i od veterinara da je sve kako treba, pa razmišljam da od nje naručim, dok se ne završe sve ove analize i dok ne dobijemo definitivan odgovor da li je mleko štetno ili nije – kaže ona.

Šarulja je dodala da će, u slučaju da se ispostavi da je mleko opasno po zdravlje, svoju telad ubuduće hraniti mlečnim proizvodima jer je čula da u njima ima najmanje mleka.

Napomena: Njuz.net je satirični portal koji obavljuje isključivo vijesti šaljive prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije