Kralj dilera na internetu uhapšen zbog takmičenja za najljepšu bradu

Radiosarajevo.ba
Kralj dilera na internetu uhapšen zbog takmičenja za najljepšu bradu
Arhiv / Ilustracija
Jedan od najtraženijih narko-dilera "tamnog weba" završio je iza rešetaka zbog svoje ljubavi prema puštanju duge i brižno održavane brade.

Riječ je o kralju narkotika pod pseudonimom 'OxyMonster', tajanstvenoj ličnosti najpoznatijoj po aktivnostima na ilegalnoj web-pijaci narkoticima Dream Market. Agenti su osumnjičenog uhapsili prošlog mjeseca, dok je putovao na bizarno takmičenje za najljepšu bradu, koje se svake godine održava u Ostinu u Teksasu.

Reč je o Galu Valerijusu, 38-godišnjem Francuzu kojeg je policija presrela na aerodromu u Atlanti, izveštava Hacker News.

Valerijusa je policija vrlo brzo identifiicirala kao notornu internet personu koje međunarodna policija pokušava da se domogne više od dvije godine. Dokazi su pronađeni na laptopu koji je Valerijus nosio sa sobom. Uređaj je, naime, imao instaliran Thor preglednik, namijenjen skrivanju aktivnosti pri surfovanju.

Valerijus je na spomenutoj pijaci bio administrator, senior moderator i trgovac, a optužen je za prodaju kokaina, LSD-a, metaamfetamina, fentanila i oksikodona. Njegov kapital na Dream Marketu u trenutku hapšenja iznosio je oko pola miliona dolara u bitcoinima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije