Konobarica otkriva: "Koristimo ovaj trik kada želimo da odete što prije"

0
Radiosarajevo.ba
Konobarica otkriva: "Koristimo ovaj trik kada želimo da odete što prije"
Foto: Pixabay.com / Ilustracija / Konobarica

Rad u restoranu može biti naporan, pogotovo ako imate posla sa zahtjevnim mušterijama koje vam posao čine još težim nego što bi trebao biti.

No, jedna konobarica sada je otkrila da zapravo postoji trik koji ugostitelji koriste kada imaju posla sa stolom s mušterijama koje ne vole, a mogao bi vam pomoći da shvatite jeste li vi problem kada idete van na ručak.

Naime, konobarica je objavila viralni video na TikToku u kojem je rekla da unaprijed ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mjesto, umjesto da čeka da oni to zatraže.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do svog računara da ga ispiše i dati vam ga, ali ako ga izvuku iz džepa čim ga zatražite, tada možda vam nagovještava da požurite i odete.

Konobarica, koja objavljuje pod korisničkim imenom @tastyriah, podijelila je video sebe kako drži račun i napisala: "Kada gosti kažu "mogu li dobiti račun", a ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odu iz mog odjeljka".

Mnogi od komentara videa također su bili radnici restorana koji su se složili da koriste isti trik kako bi pokušali natjerati određene mušterije da brzo odu, iako to obično dolazi s time da govore stolu da plate "kad god budu spremni" i da nema "žurbe", prenosi Mirror.

@tastyriah

#fyp #serverlife #servertok #customerservice

♬ original sound - sissy

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije