SAD / Koji sretnik: Greškom kupio dodatni tiket i osvojio 2 miliona dolara

26. 10. 2020. u 22:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Potpuna slučajnost dovela je do toga da je muškarac iz Michigana na lutriji osvojio dvije nagrade od po milion dolara.

Naime, Samir Mazahem (56) iz Dearborn Heightsa u Michiganu dva puta je osvojio milion dolara nakon što je slučajno kupio dva tiketa na izvlačenju Mega Millions 9. juna, navodi Michigan Lottery.

Mazahem je svoj prvi tiket kupio putem interneta s brojevima koji su porodični rođendani - 1.5.2009. No, greškom je kupio drugi tiket, nakon što je shvatio da je zaboravio sačuvati sretne brojeve kao favorite da bi ih igrao u budućnosti.

"Kada sam shvatio, kupio sam dvije karte s identičnim brojevima", rekao je Mazahem službenicima lutrije.

No, ta "nesreća" se jako isplatila nakon što se nedavno prijavio u aplikaciju za lutriju i utvrdio da ga čekaju dvije nagrade od po milion dolara, rekao je Mazahem, prenosi CNN.

"Nisam mogao vjerovati da je to stvarno. Trebalo je nekoliko dana da shvatimo da se moja greška isplatila u iznosu od 2 miliona dolara", kazao je Mazahem.

Novi multimilioner preuzeo je nagradu u sjedištu Lutrije, a planira kupiti kuću te ostatak novca ostaviti kao ušteđevinu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA