Koji parfem pripada vašem horoskopskom znaku?

Radiosarajevo.ba
Koji parfem pripada vašem horoskopskom znaku?
Saznajte koji miris odgovara organiziranim Djevicama, neodlučnim Vagama ili strastvenim Škorpionima.

Svake sezone poznati brendovi nas iznenade velikim brojem mirisnih noviteta, ali jeste li znali da miris možete odabrati i u skladu sa svojim horoskopskim znakom?

Ovnovi su poznati po svojoj originalnosti i samopouzdanju, kao i snažnom karakteru. Često idu “glavom kroza zid”, strasti im rasplamsa uzbuđenje, a imaju i vrlo izražen instinkt. Od Ovnova nikad nećete doživjeti da se povuku u sebe, već će na vas uvijek ostaviti dojam. Zato su za ovaj snažan horoskopski znak najbolji parfemi koji privlače pažnju, ali i oživljavaju osjetila.

Ovnove će u parfimeriji najčešće privući snažne note crnog papra i đumbira, ali i biljke poput ruzmarina i čempresa. Osim toga, ovaj horoskopski znak često se pronalazi i u parfemima s notom citrusa, kao i bergamota i naranče.  

Bikovi su znakovi koji će se brzo naljutiti ako su isprovocirani, ali kada ih ostavite na miru, vrlo su staloženi. Bikovima vlada Venera, planet ljubavi i senzualnosti, koji je inače i planet parfema i mirisa.

Oni su hedonisti vrlo izraženih osjećaja i cijene ljepotu u svemu. Pa, kada je riječ o Bikovima, postoji li bolji način kojim ćete zadovoljiti potrebu za senzualnošću nego da se “okupate” u najmirisnijim parfemima stvorenima baš za vašu ličnost?

Bikovi bi zato trebali naginjati prema cvjetnim mirisima s notama ruže, meda, sandalovine… Smatra se da su žene Bikovi najslabije na parfeme i najbolje im odgovaraju nježniji, ženstveni i umjereni mirisi.  

Bliznaci su inspirirani promjenom, a karakterizira ih neodoljiv šarm i oštra dosjetljivost. Kako je Merkur vladar ovog znaka, vole se družiti, zavoditi, a obožavaju i uzbuđenja. Njihova “podvojena” priroda daje im mogućnost da pronađu harmoniju u kontrastu. Bolje od bilo kojeg drugog znaka, Blizanci će spojiti ono što je na prvi pogled potpuno različito, pa tako trebaju isprobati intrigantne i neobične mirise koji u sebi sadrže elemente kontrasta.

Parfemi za Blizance trebaju biti svježi, ali opet “začinjeni”, topli, ali i hladni. Blizancima će se svidjeti oni parfemi koji nisu nimalo klasični.

Rakove karakteriziraju sramežljivost i zatvorenost, a ove emotivce smiruje stvaranje toplog “gnijezda” za sebe i svoje voljene. Trebali bi koristiti parfeme koji će zadovoljiti njihovu želju za komforom, pa makar bili i slatkasti.

Također, parfem Rakovima može biti emocionalni oblik izražavanja koji će drugima otkriti neočekivane aspekte njihove prirode, pa, ako žele, mogu biti i potpuno zatvoreni.

Obično ih najviše privuku vodenaste note njemačke kamilice, kao i topli tonovi vanilije, bergamota, mandarine i ruže.

Lav - drski, zaigrani i veći od života.  Nerijetko u Lavovima vidimo kraljevske osobine, a osim toga vrlo su brižni, topli i s njima nema okolišanja. Uglavnom ih motivira privrženost prema ljudima, ali i želja da budu voljeni zbog onoga što daju drugima.

Lavove će privući “hrabri”, luksuzni i topli mirisi. Zaigrani parfemi koji privlače pažnju prava su stvar za ovaj snažan horoskopski znak. Osim toga, Lavice vole ekstravagantne parfeme s potpisima slavnih ličnosti. Kako vole biti u centru pažnje, tako njihov parfem mora odavati dojam oštrine i samopouzdanja.  

Djevice su vrlo praktične, a ponekad i perfekcionisti. Vrjedniji im je opipljivi svijet emocija od promjenjivog – misaonog i osjećajnog, uz to su i prave male “mudrice”, ističu astrolozi.

Djevice, za razliku od Lavica, ne vole biti u centru pažnje, pa će im odgovarati jednostavni, praktični i nenametljivi mirisi. Privlači ih sve prirodno, čisto i jednostavno, ali se ne boje istražiti i drukčije.

Najprije će ih u parfemima privući osvježavajuće note citrusa, drveta i začinskog bilja. Ovaj će se horoskopski znak pronaći i u onim parfemima koji mirišu na “čisto” i ističu prirodan miris kože, nalik nekim vječnim klasicima.  

Rođeni u znaku Vage potpuno su uravnoteženi, vrlo su diplomatski nastrojeni i umjereni. Kao i Bikovi, i Vage su vrlo slabe na fine parfeme, a sviđaju im se puniji, luksuzni parfemi. Vole ljepotu i harmoniju, kao i zadovoljstvo koje donose. Najobožavaniji su horoskopski znak jer su vrlo društveni, prijateljski nastrojeni i šire ljubav, a na tome im većina nerijetko zavidi.

Prema tome, kažu astrolozi, Vage će se najprije oduševiti parfemima koji kreativno izražavaju ravnotežu mirisa. Neka potraže one s notama smreke, anisa i ljubičice koji će se sjajno slagati s njihovim karakterom.  

Škorpion najintenzivniji, najmudriji i najjači horoskopski znak. Kao da imaju magnetsku intenzivnost i hipnotizirajuću osobnost koja se krije iza, na prvi pogled, povučene i mirne osobe. Strašno su otporni na sve, a snaga volje im je nemjerljivo veća od bilo kojeg drugog horoskopskog znaka, kažu stručnjaci.

S druge strane, vrlo su osjetljivi i sve ih može lako pogoditi. Dramatične note seksi cvjetnih parfema su baš ono što privlači Škorpione.

Osim toga, odgovara im i mošus koji izražava njihovu senzualnost. Škorpioni vole mistične parfeme.  

Strijelci vječni su optimisti među horoskopskim znakovima. Entuzijastični i puni života,

Strijelci su idealisti, a često će iznenaditi i pobijediti u svim životnim situacijama kada se to od njih najmanje očekuje. Imaju dobre pregovaračke sposobnosti, pa su i duša svake zabave.

Kada je riječ o savršenim parfemima za Strijelce, na prvu loptu će ih privući oni koji ostavljaju duhovan i intuitivan dojam, poput sandalovine, mirte i ruže.

Baš poput Blizanaca, Strijelci vole biti u pokretu, pa im stoga odgovaraju i ljetni, citrusni i avanturistički mirisi, a osim toga, vole i daleke krajeve, pa će ih privući i mirisi egzotične Azije.

Jarčevi su najpraktičniji i, uglavnom, najozbiljniji horoskopski znak. Samouvjereni, jake volje i smireni, imaju mnoge kvalitete, poput pouzdanosti, upornosti i discipline. Znaju što žele i kako da do toga dođu.

Žena Jarac je ambiciozna, postojana i samostalna. Njezin ukus je klasičan, pa voli i klasične parfeme.

Jarčevi su i izuzetno konzervativni, ambiciozni, hladni i smireni. Umirujuće note vanilije, smokve, “meki” cvjetni mirisi lavande i voća, pravi su izbor za njih. Ovaj zemljani znak voli i orijentalne parfeme sa začinskim notama, jer se u svakom Jarcu krije malo tvrdoglavosti i želje za avanturama.  

Vodolije - intuitivni, neopterećeni i ekscentrični, Vodolije predstavljaju vrlo intelektualan horoskopski znak.

Oni su neovisni, razigrani i pravi buntovnici koji vole neobične stvari. Brzi su i aktivni, ali nikada nametljivi. Odlikuje ih umjerenost, a ponekad i suhoparan humor.

Baš kao što to pokazuje i stil odijevanja ovog znaka, žene Vodolije su najindividualniji horoskopski znak, pa vole i neobične mirise. Prema karakteru Vodenjaka, trebali bi im se svidjeti mirisi s jedinstvenim sastojcima, a najviše će ih privući drvenaste note u parfemima.

Također, odgovaraju im i svi umirujući, prirodni, vodenasti i prozračni parfemi.

Ribe su strpljive i s njima se lako nositi. Vrlo su velikodušne i osjetljive na osjećaje svojih najbližih. Ove tajanstvene individue umjetničke su duše i radije će živjeti u nekom svom svijetu nego sve promatrati racionalno.

Uvijek se prije vode srcem nego glavom, a i vrlo su svestrane, ali i otvorenih ruku dočekuju nove ideje. Ribe su vrlo neovisne, pa će ih privući neobični mirisi.

Trebale bi isprobati đumbir, kao i rabarbaru. Obzirom na njihovu romantičnu prirodu, vole mirise s bazom ljubičice, ruže i irisa. Nježni, meki i prozračni parfemi su pravi izbor za Ribe. Idealni parfem je onaj koji će Ribu odvesti u svijet mašte.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije