Sedmični horoskop: Koji je znak u grču, a ko mora da pazi na stomak

0
Radiosarajevo.ba
Sedmični horoskop: Koji je znak u grču, a ko mora da pazi na stomak
Foto: Pexels / Ilustracija / Horoskop

U nedjelji pred nama pročitajte šta vam zvijezde donose na polju posla, zdravlja, ljubavi i novca u periodu između 21. i 28. novembra.

OVAN

Hrana

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Dolaze blagdani i obilnije hrane se polako zahuktava, a kod vas je baš u ovom periodu naglašena i potreba za začinjenim i kaloričnim obrocima. Makar jednom nedjeljno odmorite stomak laganijom ishranom, uglavnom sačinjenom od povrća.

Ljubav

Ulazite u mirniju emotivnu fazu. Oscilacija, kojih je povremeno bilo u odnosu sa voljenom osobom će biti manje. Strast će ostati jaka, ali će vaša komunikacija biti bolja, obojena pozitivnijom energijom i isto tako pozitivnijim dešavanjima i oko vas. Ono što vas je mučilo počeće da se riješava, bar kod vas – partner i dalje može imati neke lične ili porodične probleme, ali vi ćete umjeti da mu date pravi savjet ili priteknete u pomoć.

Slobodni Ovnovi – počinjete zaista da se „budite“ – sve češće ćete imati vrlo interesantna poznanstva i komunikaciju sa suprotnim polom. Otvaraju vam se ljubavni vidici...

Posao

Ulazak Sunca i Merkura u znak Strijelca vam savršeno odgovara. Oni koji nisu htjeli da vas čuju ili sa kojima niste uspjevali da ostvarite pravi kontakt i komunikaciju – sada će vam dati zeleno svjetlo. Dogovori će se sklopiti ili početi da se poštuju i funkcionišu. Papirološki problemi će se riješiti, dozvole dobiti. Zakonska i pravna pitanja će se takođe pokrenuti a onima koji sarađuju sa inostranstvom ili sa državnim i javnim institucijama – slijede povoljnosti, zanimljive informacije i konkretna, pozitivna dešavanja.

Zdravlje

Vaša zdravstvena situacija se popravlja.

BIK

Hrana

Doći će do popuštanja stresa kod vas što će jednim dijelom vratiti vaše navike po pitanju ishrane u normalu – više nećete imati tolike oscilacije kao tokom prehodne sedmice. Prijali bi vam mliječni proizvodi – naročito sirevi, svih vrsta.

Ljubav

Sunce i Merkur će iz vašeg partnerskog polja preći u znak Strijelca, jednim dijelom spuštajući napetost i neku formu „grča“ koja postoji između voljene osobe i vas. Ostaće vam još Mars da se sa njim borite do polovine decembra. A Mars kao Mars – umije da nezgodno „ubode“ naročito sredinom nedjelje koja je malo zahtjevna za vaše emotivne priče. No, ima taj Mars i svojih pozitivnih strana, a jedna od njih svakako jeste i strast. Slobodni Bikovi – neko umije da vas zaintrigira, da vas zainteresuje i čačne vam maštu. Lijepe predispozicije da se neke konkretne situacije i priče u ovoj nedjelji pokrenu.

Posao

Vaš poslovni segment je lijepo prodrman tokom protekle nedjelje, izdogađale su se mnoge situacije a trebalo bi da ste veći dio njih riješili. Ili ako ništa drugo – rješavaćete ih sada, u danima koji su ispred vas. Postoji dobra šansa da se sa nadređenima i poslovnim saradnicima napravi kvalitetniji dogovor koji će, bar neko vrijeme – biti poštovan. I pored toga što je poslovni segment prilično buran i zahtjevan u ovom periodu – vi ste dosta dobro pozicionirani i umjećete da povučete prave poteze u pravo vrijeme.

Zdravlje

Još uvijek vas prate talasi nervoze i stresa, ali će se oni polako smirivati.

Hrana

Apetiti će biti pojačani u ovoj sedmici – dešavanja i vaša angažovanost vam crpe energiju i istu treba nadoknaditi na pravi način. Izbacite proizvode od bijelog brašna i višak slatkiša, trudite se da obroci budu češći, ali zato količinski manji.

Ljubav

U ovoj sedmici prvo Sunce a onda i Merkur, vladar vašeg znaka – prelaze u partnersko polje i znak Strijelca. I ne samo to – istovremeno izlaze iz nekih ne baš jednostavnih aspekata koji su donosili pritisak na vas i lošije odnose sa voljenom osobom. Sad je vrijeme za obostrano "vađenje fleka", za poboljšanje komunikacije, za to da umijete i želite da priđete jedno drugom na pravi način. Za početak je više nego dovoljno, a za ostalo – snađite se sami. Slobodni Blizanci – ukoliko želite da obnovite neki kontakt iz prošlosti ili da nastavite sa komunikacijom sa simpatijom koja je već neko vrijeme u zastoju – sada možete

Posao

Mnogo ste se borili u proteklom periodu – u nekim "bitkama" ste slavno pobijedili, u drugim isto tako slavno izgubili, a neka su vojevanja zakočena i ostala nedovršena. Sad je vrijeme da se vaš osvajački pohod nastavi, ali u dosta lakšoj energiji – onoj u kojoj se vi mnogo bolje snalazite. Prosto rečeno – od početka sedmice, a pogotovo od njene sredine – imate odlične izglede da poslovno rastete i napredujete. Do vas će doći neke ozbiljne poslovne priče i ponude, nešto što je itekako povoljno po vas.

Zdravlje

Dosta se bolje osjećate, jačate energetski.

RAK

Hrana

Sedmicu počinjemo Mjesecom u vašem znaku. Automatski – od toga kako se osjećate zavisiće kako ćete se odnositi prema hrani. Sve ono što vam donosi napetost, ali i sve situacije u kojima ste ekstatično sretni – biće okidač za pojačanu potrebu za hranom.

Ljubav

Sa partnerom možete da se volite kao da ste iz oka ispali jedno drugom – ali to uopšte ne garantuje da ćete se uklopiti na pravi način ili da ćete jedno drugom umjeti da pružite ono što vam je potrebno. Kao da konstantno ograničavate jedno drugo – i pri tom vi smatrate da je krivac partner a partner naravno smatra da ste krivac vi. Previše je hladna i uskogruda ljubav koju trenutno dobijate od Venere iz partnerskog polja…..Slobodni Rakovi – Mars gruva u polju ljubavi, traži predavanje, strast – neki od vas će se prepustiti. Drugi – iz nekog razloga konstantno koče i preispituju sebe. Zašto, Bog sveti zna.

Posao

Sunce i Merkur ulaze u polje poslovne svakodnevice, obasjavaju ga i aktiviraju. Obje su planete u dobrim aspektima sa Saturnom, što znači da će “veliki kočničar” olabaviti malo i dozvoliti vam da lakše funkcionišete, lakše obavljate obaveze ali i da imate bolju komunikaciju sa klijentima i saradnicima. I takođe će pokrenuti seriju dogovora koji bi mogli povoljno uticati na vaše finansije. Da se razumijemo – te finansije će i na dalje biti bolna tačka, ali imate jedan periodčić kada možete malo da dahnete dušom.

Zdravlje

Onako, nije loše. Bolje nego što je bilo definitivno.

LAV

Hrana

Od početka nedjelje – raspoloženje će početi da se popravlja. Od sredine – I apetit će krenuti za njim. To ne znači da ćete biti neumjereni – već da ćete polako početi da se vraćate u neku svoju energiju i biti bolje.

Ljubav

Poslije perioda koji vas je na više frontova rastavljao i sastavljao – od ponedjeljka ćete makar jednim dijelom početi lakše da dišete. Sunce, vladar vašeg znaka seli se u Strijelca, vatru kao što ste i vi i sve ono što je u vama bilo zagušeno počeće da se budi, oživljava. Oslobodićete se velikog dijela tereta a kontakt sa partnerom će se u ovom periodu popravljati. Mars vam je još uvijek u polju doma, stabilnosti, korjena, sigurnosti – njegove uticaje ćete osjećati još narednih mjesec dana.

Slobodni – polje ljubavi se aktivira Suncem i Merkurom. Možda je hladno napolju, ali u vašim srcima postajaće sve toplije.

Posao

Dobar kontakt Sunca i Merkura sa Saturnom – pravi potez u pravo vrijeme, prava odluka u pravom trenutku. Budite se, ona vaša energija ponovo će početi da vrca na sve strane, kreativnost i ideje će se aktivirati i poslije izuzetno napornog i zahtjevnog perioda za vas – krenućete naprijed. To ni na koji način ne znači da će prepreke same od sebe da padnu i da ćete odmah procvjetati, ne. Ali da, znači da će talas pozitivne energije da vas zahvati i da ćete imati više volje, želje i motiva da se borite i napredujete.

Zdravlje

Budite aktivni i u pokretu, prijaće vam. Stariji Lavovi – manji problemi sa kičmom i pritiskom.

DJEVICA

Hrana

Mliječni proizvodi, naročito kiselo mlijeko – mogli bi pomoći radu crijeva i varenju. Također, potrebno vam je više supa, variva, čorbi. Prijaće vam kao užina i šolja toplog čaja u kombinaciji sa tostom ili šakom suhih keksića.

Ljubav

Vaš vladar Merkur zajedno sa Suncem prelazi u polje doma, porodice, stabilnosti, korijena – sada jeste vrijeme da sa partnerom pravite planove o nekom renoviranju, sređivanju ili da se bavite porodičnim pitanjima jer će se dosta lako dolaziti do dogovora i rješenja. Aspekti koji djeluju na vas nisu loši, osim ako ste tip Djevice koja je sklona pretjeranom ljubomorisanju - u tom slučaju ćete spolja izgledati i ponašati se prilično korektno, ali ćete svom snagom “kopati” da otkrijete nešto vezano za partnera i njegovu vjernost. Slobodni – zanimljivi momenti su pred vama. Poznanstvo ili kontakt koji vam jako prijaju.

Posao

Ukoliko se bavite privatnim poslom – ulazite u period pojačanih obaveza i problema sa organizacijom – ali će vam se ovo finansijski prilično isplatiti. Generalno gledano – imate dosta korektne pokazatelje koji govore o stabilnom poslovnom funkcionisanju, korektnim odnosima sa saradnicima i isplativim dogovorima. Jedino na šta bih vam skrenula pažnju jeste potreba da se u poslu vodite legalnošću i zakonima – postoje mogućnosti za inspekcije ili kazne. Ne brljajte po sivoj ekonomiji.

Zdravlje

Iscrpljenost, pad energije.

VAGA

Hrana

U ovoj nedjelji – čas vodite računa o ishrani, čas se prepustite unutrašnjim impulsima (naročito ako ste nervozni) i hrana ispred vas samo nestaje. Vi se trudite onoliko koliko možete. Glad možete zavarati i koštunjavim plodovima, voćem, šoljom toplog čaja.

Ljubav

Koliko god da Saturn lijepo aspektuje vaš znak iz polja ljubavi, dajući vam dobar temelj za vaše emotivne relacije – vaša vladarka u znaku Jarca to ne osjeća. Prisustvo partnera da, postojanost odnosa da, ali kroz sve to se provlači težina – a kog tipa je ta težina, to znate samo vi. Sto ljudi, sto sudbina – nekom težina kroz porodični segment i brige oko njega, nekom je opterećen “grehovima i greškama” prošlosti. Komplikovan aspekt Marsa koji vlada vašim partnerstvima i Jupitera iz polja ljubavi – mogu u nekim odnosima donositi velika talasanja koja idu sa partnerove strane, možda pojačanu ljubomoru a možda vas jednostavno voljena osoba uznemirava svojim ponašanjima, riječima. Slobodne Vage – ništa posebno za vas. Nekih kao dešavanja može biti, ali kompletan osjećaj koji vam daje polet – izostaje dibidus.

Posao

Umorni ste od života, umorni ste od kafanaaaa (dobro, možda ne od kafana ali šta ćemo – tako ide pjesma). Posla imate, pored osnovnog uspjeli ste sebi da nabacite još sto i jednu obavezu – i zato nije ni čudo što čas poletite, a čas se jedva, bezvoljno vučete i otaljavate ono što morate. Dići će vas ulazak Sunca i Merkura u znak Strelijca jer je to vaše polje pokreta, dogovora, susreta – pa će ipak biti nešto više poleta kod vas a biće i lijepih šansi da se naprave korektni dogovori i dobiju prave informacije koje su vam bitne.

Zdravlje

Umor, mentalni i fizički. Lako prehlade, lako problemčići sa kičmom, lako meteoropatske reakcije.

ŠKORPIJA

Hrana

Trošite se energetski do ludila. Ishrana vam je u proteklom periodu bila vrlo šarena i sa velikim oscilacijama apetita, ali sada ulazite u jedan hajd da kažemo normalniji period. I dalje će vaša energija curiti na sve strane, ali ćete makar moći da je na pravi način nadoknadite, kvalitetnom ishranom.

Ljubav

Vaš vladar Mars se u ovoj nedjelji sudara sa Jupiterom iz polja doma, porodice, korijena i stabilnosti. Još jedna nedjelja u kojoj ćete biti razbijani dešavanjima, pa se sastavljati iznova. U kojoj ćete sebe davati million i jedan posto u bračnim, porodičnim, emotivnim odnosima – a imaćete povremeno osjećaj da se borite sa vjetrenjačama. Ono što dobijate od voljene osobe sada nije baš spektakularno, ali prisustvo i neka kao podrškica jesu tu. Sve u svemu – mnogo ulažete sebe, a ne dobijate zauzvrat ništa posebno. Slobodni – aktivnosti vezane za polje ljubavi postoje. Ali sve je to nešto polovično, vazdušasto, eterično ili malo – ono što vam je zaista potrebno koliko god da želite – teško sada možete dosegnuti.

Posao

Vaši napori iz prethodnog perioda, dani u kojima ste se sudarali i sa sobom i sa drugima – sada će početi da se materijalizuju. Ulazak Sunca i Merkura u vaše polje finansija i dobri aspekti koje ove dve planete prave – donijeće vam period sa više 'opipljivih' rezultata. S druge strane, ova sedmica pokazuje tendenciju da vam donese povećane troškove, naročito ako ste privatnik ili nešto vezano za kuću i ukućane. Venera radi za vas, donoseći vam dobre poslovne prilike. Borba se nastavlja.

Zdravlje

Krckate na sve strane, sa sto nekih sitnih zdravstvenih problema – ali gurate dalje.

STRIJELAC

Hrana

Više vitaminskih napitaka, više voća – naročito banana, nara, ananasa, limuna – djelovaće podsticajno na vaše raspoloženje, ali i na vaš imunitet. Sunce je kod vas i vrijeme je da sijate, onako kao što samo vi umijete.

Ljubav

Ho-ho-ho! Pa kome to počinju problemi da se sklanjaju, ma koga nam je to Sunce obasjalo? Naporan je period iza vas, škorpionski mutljag je prilično stisnuo odnos između partnera i vas, donio kojekakve peripetije i ljubomorisanja. Ostao vam je još Mars iza leđa i njega ćete morati da trpite do polovine decembra – bilo bi vrlo mudro sa vaše strane da se ne uplićićete u neka tajna domunđavanja i dešavanja – čisto da ne komplikujete sebi život. Komunikacija sa partnerom se popravlja i neki mirniji dani su pred vama. Slobodni – sada je pravi trenutak da krenete u akciju i osvajate….privlačićete pažnju i poglede.

Posao

I u poslovnom segmentu slijedi ako ne momentalno poboljšanje, a ono – jednostavnije funkcionisanje i dobri potezi sa vaše strane. Sunce vam je u znaku da vam da svijest i da svjetla reflektora usmjeri ka vama. Merkur je tu da vam da finu komunikaciju (dobro, biće tu malo brljotina ali ćete uspjeti da “pogodite” pravi put i pravi način). U suštini, pred vama su dani kada treba pričati, dogovarati se, kada treba biti aktivan i u pokretu – jer svojim akcijama usmjeravate poslovna dešavanja u pravom smjeru.

Zdravlje

Skroz ok. Malo problema sa spavanjem i nervozom, ali ništa strašno.

JARAC

Hrana

Dobro ste. Možda ne savršeno, ali dobro. A samim tim – i vaš način funkcionisanja po pitanju ishrane je skroz korektan. Možda bi trebalo razmisliti o više klope 'na kašiku', znači neke supice, čorbice, variva. I nešto više voća.

Ljubav

Da, Sunce i Merkur će ući u vaše dvanaesto polje – ono koje podsvješću i tajnama vlada. Ali obe planete prave odličan aspekt sa vašim vladarom Saturnom – pa tu dobijamo onu varijantu – bićete u miru sami sa sobom, intuitivno ćete osjećati sve što se vezuje za odnos sa partnerom (ili za partnera), biće vam jasno kakve odluke treba donijeti, bićete spremni da sačekate (ako nešto treba sačekati) i tako dalje i tako dalje….Odnos sa voljenom osobom je malo “šaren” u prvoj polovini nedjelje, poslije je kako treba…Slobodni – Venera i Mars rade za vas, otvaraju vam nove (i stare) ljubavne perspektive.

Posao

Po pitanju finansija (bilo da pričamo o prilivima ili o troškovima) u ovoj nedjelji još uvijek nećete uspjeti da stanete na stabilno tlo. Može da se dogodi i da vas neko uvede u neplanirani trošak ili da računate na novac koji vam je obećan pa da od toga ne bude ništa. Čuvajte se pogotovo “prijatelja” koji pozajme pa onda nestanu. Generalno gledano – sem tih finansijskih tema i dilema – vaš poslovni sektor je stabilan, umijete da iskoristite prilike koje vam se pružaju i da napravite dogovore u svoju korist.

Zdravlje

Povremeni problemi sa varenjem.

VODOLIJA

Hrana

Iako to ne želite, kao da će te u ovoj sedmici imati million i jednu priliku da ugostite ili budete ugošćeni i da uživate u raznoraznim specijalitetima. Teško ćete odoljeti da se opustite i date sebi na volju sa po kojim zalogajem više….

Ljubav

Kompleksan period je za vama a ispred vas su neki jednostavniji dani. Dani sa boljom energijom, sa više smijeha, sa boljim razumijevanjem između partnera i vas. Jeste li sve probleme ostavili iza sebe? Pa ne baš. Može i u ovoj sedmici biti povremenih “hladnih talasa” između voljene osobe i vas ali će se ovo lakše prevazići nego do sada. Partner kao da se probudio iz noćne more – još uvijek se nije “sastavio” sasvim, ali pokazuje da umije da zasija i obasja i vas toplotom i ljubavlju. Kako je bilo – ovo je super. Slobodni – u ovoj ćete se nedjelji družiti. A tamo gdje ima dobrog društva – ima i po koja zanimljiva ljubavna šansa.

Posao

Sunce i Merkur ulaze u ovoj nedjelji u vaše polje budućnosti, povoljnosti, prilika, podrške. Živnućete, kreativnost će početi da se budi, ideje da dolaze same od sebe, napravićete po koji vrlo solidan i isplativ dogovor i naravno – i novac će početi da pristiže. Ono što još uvijek nije kako treba je odnos sa nadređenima – tu tenzija postoji i vjerovatno će se još neko vrijeme protezati. Ukoliko imate da rješavate neka zakonska ili pravna pitanja – ne čekajte, vrijeme je da sve ovo pokrećete i privodite kraju.

Zdravlje

I dalje će biti prisutan hronični umor ali u ovoj sedmici to lakše “peglate”.

RIBE

Hrana

Vaš organizam neće baš lijepo reagovati na premasnu, prezačinjenu hranu, a trebalo bi voditi računa i o ispravnosti i kvalitetu namirnica koje koristite. U periodu ste kada vam je stomak prilično osjetljiv i brzo će reagovati na sve što mu ne prija.

Ljubav

Neke situacije i pitanja hoće krenuti na bolje između partnera i vas, ali će i u ovoj nedjelji biti prepreka, većih ili manjih na kojima ćete se saplitati. No, mora se priznati da ćete sada lakše sa tim izlaziti na kraj. I dalje ćete biti osjetljivi na sve što partner kaže (ili ne kaže) ili uradi (ili ne uradi), i dalje će vas zalivati talasi ljubomore – ali biće mnogo toga pozitivnog što se između vas dvoje dešava što će ove negativnosti potirati. Ostalo je nešto više od mjesec dana do ulaska Jupitera u vaš znak – a kada je vladar tu, sve krene neuporedivo bolje. Slobodni – mnogo, mnogo ljubavnih šansi a neke od njih će vam zaista prijati…

Posao

Sunce i Merkur u ovoj nedjelji ulaze u vaše polje karijere, kao najava svega onog pozitivnog što vas uskoro čeka. Krajnji “pečat” će staviti pomračenje Sunca u ovom polju koje nas očekuje početkom decembra – to će biti konačni zaokret u vašem poslovanju i otvaranje novog poslovnog poglavlja. U ovoj ćete nedjelji imati korektne dogovore i pregovore, vrlo korektne saradnje i poslovne prilike. Odnos sa nadređenima će se poboljšati i sa njihove strane vam dolaze vrlo zanimljive informacije.

Zdravlje

Respiratorni organi su osjetljivi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije