Numerologija / Koji je vaš "individualni broj": Jedinice su ambiciozne, dvojke saosjećajne...

12. 10. 2020. u 22:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prema numerologiji sve je, uključujući naša imena i datume rođenja, povezano s brojevima koji su pod uticajem raznih planeta.

Svako može da izračuna svoj “individualni broj” ili “broj životnog puta” koji opisuje karakterne osobine i želje pojedinca, kao i njegovu kompatibilnost s drugim ljudima. Tako možemo sebi da olakšamo i ljubavni život povezivanjem s nekim čiji je broj u dobrom odnosu s našim.

Kako se izračunava “individualni broj”?

Broj životnog puta je zbir brojeva u datumu rođenja: sabiraju se dan, mjesec i godina, a onda se taj broj svede na jednu cifru.

Na primjer: Rođeni ste 1. juna 1975. Da biste došli do svog individualnog broja, treba da saberete sve cifre iz datuma i da dobijeni zbir svedete na jedan broj.

1+6+1+9+7+5 = 29.

2+9 = 11

1+1 =2

Životni put osobe rođene na ovaj dan je u skladu s brojem 2.

Evo koje su karakteristike svakog broja:

Broj 1

Ambiciozni, odvažni i takmičarski nastrojeni ljudi. Lako se zaokupe sami sobom i lako druge izgube iz vida, pa ponekad pokušavaju da ih kontrolišu i “podrede” sebi ili im pak agresivno pristupaju. Potrebni su im partneri s konkretnim vještinama i jakom ličnosti: da bi mogli da ga poštuju i slijede u pozitivnim stvarima.

Kompatibilan je sa: 1, 5, 7.

Broj 2

Pun ljubavi, podrške, saosjećanja i kreativnosti. Dvojke mogu da postanu pretjerano osjetljive i nesigurne jer su preosjećajne i oslanjaju se često na tuđe odobravanje. Odanost i privrženost u ljubavi ih pokreću, a žude za intenzivnim i intimnim vezama. Potrebni su im snažni i pouzdani partneri koji neće zloupotrebiti njihove nedostatke i strahove.

Kompatibilni sa: 2, 4, 8.

Broj 3

Trojke su maštoviti, duhoviti, harizmatični i društveni ljudi, a kad se upletu u tuđe stvari, drugi počinju da ih ogovaraju, prelako ih prosuđuju i krivo karakterišu. Potreban im je simpatičan i velikodušan partner da ih usmjeri prema dobroj strani njihove ličnosti.

Kompatibilni su sa: 3, 6, 9

Broj 4

Marljivi, savjesni, organizovani i pouzdani, ali mogu biti i netolerantni i tvrdoglavi jer ih predanost i posvećenost sopstvenim ambicijama može udaljiti od drugih, budući da su previše fokusirani na sopstveni životni put. Potreban im je partner s jakom ličnošću, i koji može da im se suprotstavi ako je potrebno.

Kompatibilni su sa: 1, 5, 7.

Broj 5

Fleksibilna, snalažljiva, harizmatična i avanturistički raspoložena petica može biti i prevrtljiva i pretjerano dramatična ako nije u skladu sa svojim životnim putem. Potreban im je čvrst i jak partner koji je prije svega stabilan.

Kompatibilno s: 2, 4, 8.

Broj 6

Brižna, odgovorna, zaštitnička i saosjećajna šestica je često perfekcionista koji će se obično uplitati u sve gdje smatra da je u pravu i da zna bolje od drugih. Potreban im je nezavisan i duhovit partner da ublaži njihov perfekcionizam.

Kompatibilno sa: 3, 6, 9

Broj 7

Pametna, znatiželjna, analitična i logična sedmica može da bude tajanstvena, cinična i sumnjičava ako joj istraživački um nije okupiran. Obožava zavjere i svuda vidi ponavljajuće obrasce. Potreban joj je odvažan i ambiciozan partner koji je pun energije da zajedno uživaju u raspravama.

Kompatibilno s: 1, 5, 7

Broj 8

Snažne, uporne u poslu, pametne i organizovane osmice mogu da budu dominantni materijalisti koji će sve učiniti da ostvare svoje ambicije. Potreban im je prizemljen, ljubazan i praktičan partner s kojim će razgovarati o svojim željama i koji će im pomoći da budu usredsređene na ono bitno i plemenito u svojim ciljevima.

Kompatibilni su sa: 2, 4, 8

Broj 9

Strastvene, velikodušne, humane i altruistične devetke imaju mnogo pozitivnih strana, ali kad su loše stvarno su loše: osvetoljubive, agresivne i neumoljive. Najveći okidač im je strast i potreban im je neko neustrašiv i nezavisan, ko će biti sposoban da održava stvari pozitivnim u vezi, piše Yahoo.

Kompatibilni su sa: 3, 6, 9


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)