Koje od ovih 8 lica vas najviše plaši? Ovaj test otkriva mračnu i potisnutu stranu vaše ličnosti

2
Radiosarajevo.ba
Koje od ovih 8 lica vas najviše plaši? Ovaj test otkriva mračnu i potisnutu stranu vaše ličnosti
Facebook/Screenshot / Teest ličnosti

Dobro pogledajte ovih osam portreta i izaberite ono lice koje vas najviše uznemiruje, koje ne biste želeli da sretnete kada ste sami na ulici noću, koje kod vas izaziva mučninu i strah. Onda pročitajte objašnjenje sa rednim brojem osobe koju ste izabrali.

Sondijev test osmislio je Leopold Sondi, mađarski psihijatar. Njegova šikzal-analiza (“schicksalsanalyse”) smatra se trećom školom dubinske psihologije, pored Frojdove psihoanalize i Jungove analitičke psihologije.

Cilj Sondijevog testa bio je da istraži najdublje potisnute impulse osobe na osnovu odbojnosti koju oseća kada vidi određena lica na fotografijama. Pažljivo pogledajte i analizirajte svih 8 portreta, pređite na rezultate.

REZULTATI

1. SADISTA

Ako ste izabrali ovu sliku, psiholozi kažu da je vrlo vjerovatno da potiskujete neka neprijatna iskustva iz ranog djetinjstva, i to vjerovatno povezana sa autoritativnim ponašanjem, potrebom za dominacijom. Verovatno ste potisnuli svoja ponižavajuća i uvredljiva ponašanja ka drugima. Ljudi koji su izabrali ovu sliku najčešće su pasivno-agresivni prema ljudima koji bi trebalo da im budu autoritet.

2. EPILEPTIČAR

Ako ste izabrali ovu sliku, potiskujete veliki bijes sa kojim ste se borili u ranom djetinjstvu. Impulsivni ste, lako i pretjerano planete i jako vas je lako iziritirati, a na prvi pogled djelujete kao izuzetno mirna i staložena osoba.

3. KATATONIČAR

U podsvijest ste potisnuli svoju hiperaktivnost u djetinjstvu. Danas imate problema da ostanete u kontaktu sa realnošću, preterano bujnu maštu. Imate uvijek strog stav da biste izbjegli da pokažete svoje ranjive strane.

4. ŠIZOFRENIČAR

Potisnuli ste osjećaj teške apatije. Najvjerovatnije ste potisnuli i osjećaj teške ravnodušnosti prema drugima i okrutne izolacije sa kojom ste se suočili u ranom djetinjstvu. Spolja djelujete kao druželjubiva ličnost, međutim u suštini se osjećate kao vječni usamljenik. Vjerujete da vam drugi uopšte i nisu potrebni pa su vam odnosi sa drugima pretežno površni.

5. HISTERIK

U sebi ste potisnuli nevjerovatnu želju da po svaku cijenu budete u centru pažnje. Duševna hrana vam je bezuslovno odobravanje okoline, a odlikuju vas površne i nestabilne emocije, narcizam i egzibicionizam. Spolja djelujete kao skromna osoba sa sklonošću ka duhovnom svijetu. Međutim, veoma vodite računa o spoljašnjosti i o tome kako se predstavljate svijetu. Vjerovatno imate neko neuobičajeno zanimanje ili makar hobi.

6. DEPRESIVAC

Ono što ste potisnuli jeste dubok osećaj krivice, neadekvatnosti i inferiornosti, koji vas muče od ranog djetinjstva. Spolja djelujete kao veseljak i optimista, ali čim stvari poprime neočekivani klovn, vraćate se u svoj oklop od melanholije. U suštini, bez maske klovna ste sumnjičavi i mrzovoljni.

7. MANIJAK

Suštinski ste previše entuzijastični, otvoreni prema drugima, razbacujete se novcem i precjenjujete svoje mogućnosti. Teško se kontrolišete pa to vaše ponašanje lako može da preraste u maniju. Spolja, izgledate kao prosječan čovek baš zato što pokušavate da sakrijete svoje ekscentričnosti. Ideal ste diskrecije i samokontrole – ali samo spolja.

8. DISOCIJATIVNI POREMEĆAJ

Ako ste odabrali ovu sliku, potisnuli ste želju da vas društvo prihvati kao člana suprotnog pola, a ne onog u kome ste rođeni. Vjerovatno ste u djetinjstvu potisnuli neki problem identiteta, možda čak i polnog. Zato, da biste to prikrili, funkcionišete tako što pretjerano naglašavate karakteristike pola u kom ste rođeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije