Koja strana mozga vam je dominantnija: Riješite kratak test i otkrijte

0
Radiosarajevo.ba
Koja strana mozga vam je dominantnija: Riješite kratak test i otkrijte
Foto: Ilustracija / Ljudski mozak

Bilo kako bilo, koja god da je vaša uloga u životu, ako ste srećni u svojoj koži – odlično.

Ipak, neke stvaru u životu definisane su sa našim rođenjem. Samim tim, u zavisnosti da li koristite više lijevu ili desnu stranu mozga, možda ćete biti predodređeni za neka zanimanja, hobije ili interesovanja.

Pa, zašto se ne bismo zabavili i provjerili koja nam strana mozga bolje radi?

Pogledajte ilustraciju ispod i recite nam iskreno, koju od dvije životnje ste vidjeli prvo?

Po riječima doktora i psihijatra Kristijana Rizeje, na ilustraciji se nalaze dvije životinje – majmun i tigar.

Vidjeli ste majmuna – desna strana aktivnija

To uglavnom znači da ste skloni umjetnosti ili imate umjetničku crtu, te da ste vješti sa rukama. Kreativni ste i slobodnog duha, uvijek spremni za nešto novo, drugačije…

Inspirišete druge i možete da razumijete više nego drugi ljudi, ipak, ono što je u vašem slučaju nekad dobro, a nekad i ne toliko je to što srce nerijetko dolazi prije razuma. Emocije su te koje vas vode.

Vidjeli ste tigra – lijeva strana aktivnija

Kod vas je razum taj koji vodi. Logičko razmišljanje prije svega, činjenice, logistika, metodika, linerno razmišljanje. U prevodu, prije svake “borbe” napravićete plan.

Baš kao i u prirodi, tako i u životu, tigar je taj koji čeka, vreba i napada kada mu stvari idu na ruku. Isto je i sa vama. Vi ste neko ko razmišlja o uzrocima i posljedicama prije djelovanja, a nerijetko bi se sjajno snašli kao vođe tima, piše objektiv.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije