Koja sjena za oči pristaje vašem horoskopskom znaku?

Radiosarajevo.ba
Koja sjena za oči pristaje vašem horoskopskom znaku?
Pixabay / Ilustracija
Isprobajte novu šminku, a pritom izaberite boje koje odgovaraju vašem horoskopskom znaku.

Pogledajte koje to boje sjene za oči astrolozi preporučuju za svaki horoskopski znak. 

OVAN

Vaša boja je: Crvena

Ova boja simbolizira strast, snagu i hrabrost. Nosite je da biste povećali snagu, energiju i vitalnost kada započinjete nešto novo u životu ili vam je samo potrebno da budete produktivni. Nanesite crvenu sjenu preko neutralne ili sive sjene, da biste smanjili drečavost. Također, ako su vam crvene oči, stavite kapi, jer bi crvena sjena mogla to još više da naglasi.

BIK

Vaša boja je: Zelena

Ova boja podmlađuje duh. Ona simbolizira stabilnost i zdravlje i balansira energiju. Ako nosite ovu sjenku, održavat ćete tijelo zdravim i privući ćete bogatstvo i obilje. Nanesite maslinastu sjenu na kapke, a potom nanesite ajlajner da postignete popularni „smoky eyes”.

BLIZANAC

Vaša boja je: Žuta

Žuta boja stimulira i daje energiju. To je boje ispunjena svjetlošću i prozračnošću i ima sposobnost da podigne duh. Nosite je da biste podstakli memoriju i sposobnost komunikacije. Nanesite ovu boju na unutrašnji ugao oka, da biste otvorili pogled, a oči oivičite crnim ajlajnerom.

RAK

Vaša boja je: Ružičasta

Ova boja inspiriše ljubav i preporučuje se da se nosi kada prolazite kroz neke promjene. Također je dobra za emotivno iscjeljenje. Nošenjem ove boje otvara se srce i povećava emotivnost. Da ne biste pretjerali s ovom bojom na kapcima, pređite preko nje nekom ledeno-srebrnom sjenom. Također, probajte nijansu roze sjene koja je malo nježnija i mekša i sve zaokružite duplim slojem maskare.

LAV

Vaša boja je: Narandžasta

Ova boja iskazuje snagu i moć. Nošenjem nje povećavate optimizam i sreću, te također može da vam donese bogatstvo u život. Probajte narandžastu boju da nanesete u formi ajlajnera, za mali dodir boje u vašem svakodnevnom šminkanju.

DJEVICA

Vaša boja je: Kraljevsko plava

Ova boja simbolizira ljepotu, čistoću i mudrost. Pomaže da smanji tenziju i poboljšava smirenost. Nošenjem plave boje možete razbistriti um i ispuniti se strpljenjem i elokventnošču. Kraljevski plava je odlična da se nanosi kao ajlajner, jer pomaže da bionjače izgledaju bjelje i svježije. Također, kraljevsku plavu možete uključiti kao sjenku u vaš svakodnevni „smokey” stil šminkanja, a možete je nanijeti i kao maskaru.

VAGA

Vaša boja je: Svetlo plava

Ova boja simbolizira ljubav, ljepotu i balans. Ona u sebi nosi esenciju mira i harmonije, a istovremeno vas inspiriše da budete jaki i odlučni. Ako je nosite, donijet ćete sebi balans i smirenost duha. Plava sjena preko kapka u kombinaciji s bijelom ili srebrnom sjenom stvorit će odličan „ledena kraljica” izgled, idealan za žurke.

ŠKORPIJA

Vaša boja je: Boja vina

Ova boja odiše dubinom, snagom i ljubavlju. Pomaže vam da prođete kroz teška vremena i promjene. Sjena boje vina podstiče vam opažanje, upornost i motivaciju. Koristite mat sjenu u ovoj boji da definirate oči ili je ubacite u „smokey” stil šminkanja umjesto klasičnih, standardnih boja. Sve začinite duplim slojem maskare.

STRIJELAC

Vaša boja je: Petrolej

Ova boja podstiče mudrost i optimizam. Nosite je dok putujete ili istražujete. Ona podstiče toleranciju i razumijevanje i korisna je kada se nosite s drugima koji imaju drugačiji pogled na svijet. Ova boja je odlična za „smokey” stil šminkanja, a da biste mogli da je nosite i tokom dana, „smirite” je toplim, zemljanim nijansama.

JARAC

Vaša boja je: Braon

Logičnim i stabilnim jarčevima, braon boja je oličenje snage i odlučnosti. Pomaže vam da budete stabilniji i odgovorniji. Nosite je da biste bili praktičniji i da što bolje relizirate svoje snove. Braon boja je odlična neutralna nijansa koju možete da nosite na kapcima tokom dana ili da je začinite sjenom sa zlatnim šljokicama za noć.

VODOLIJA

Vaša boja je: Ljubičasta

Ova boja simbolizira humanosti i dobrotu. Pomaže vam da budete praktični i razumni. Ljubičasta poboljšava prijateljstvo i daje vam više saosjećanja. Probajte "smokey" stil šminkanja s ovom bojom sjene da biste postigli potpuno neočekivani i seksi izgled.

RIBE

Vaša boja je: Tirkizna

Ova boja pomaže da budete u konekciji sa svojim unutrašnjim i spoljnim svijetom. Ona simbolizira povjerenje i pomaže vam da vidite svijet jasno i onakvim kakav jeste. Tirkizna boja će vam povećati vjeru u ljude i percepciju. Koristite tirkiznu na kapcima sa neutralnim nijansama sjenke za svaki dan, kao i crni ajlajner za noć, piše portal Žena.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije