Ko pokuša opljačkati vozilo ovog električara, neće se dobro provesti

Radiosarajevo.ba
Ko pokuša opljačkati vozilo ovog električara, neće se dobro provesti
FOTO: Facebook / Strujom protiv provalnika

Električar Ray Taylor je odlučio na efikasan način da zaštiti svoje vozilo iz kojeg mu je ranije otuđen vrijedan alat, piše portal LadBible.

Iz njegovog vozila je prije dvije godine ukraden alat vrijedan više od 10.500 maraka. Zato je odlučio da na bravu postavi električnu zaštitu. Ko ponovo pokuša provaliti u njegovo vozilo, strest će ga struja jačine hiljadu volti. Policija je provjerila Rayov sistem zaštite od provale, te su mu rekli da njime ne krši zakon.

Kada neko pokuša provaliti u njegov Citroën, prvo se uključi zvučni alarm. Ako se ogluši na ovo upozorenje, rizikuje da ga strujni udar.

Ovaj 61-godišnji električar iz britanskog Wolverhamptona se nada da će se na ovaj način zaštiti od lopova.

Ray želi zaraditi na svojem patentu. Trošak ugradnje ovakve zaštite na vozilo košta više od 810 maraka. Policija je poručila da bi podržala ovaj sistem pod uslovom da postoji istaknuto upozorenje.

Kako su istakli, tehnički jeste zakonit, ali vjerovatno neće podržati ovakav način borbe protiv provala i pljački, navodi LadBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije