Ko ima prednost na ovoj raskrsnici?

3
Radiosarajevo.ba
Ko ima prednost na ovoj raskrsnici?
Print Screen / Raskrsnica

Kada su na raskrsnici semafori, vozači ne moraju razmišljati ko ima prvenstvo prolaza i koga moraju propustiti prije nego što krenu naprijed - svjetlosni signali to rade umjesto njih.

Međutim, kada su na raskrsnici saobraćajni znakovi, može doći do problema, pa čak i do udesa, jer vozači ne znaju ko po pravilu ide prvi (ili to ne poštuju).

Jedna takva raskrsnica dovela je do rasprave na društvenim mrežama.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Naime, kao što se vidi na slici, na raskrsnici se nalaze kamion, automobil i autobus. Ispred kamiona stoji znak prvenstvo prolaza i on treba da skrene lijevo.

Ispred automobila stoji znak stop i on treba da skrene desno, dok ispred autobusa stoji trougao i on treba da produži pravo.

"Bus zadržava pravac kretanja. Kamion da skreće udesno onda bi se kretao putem sa prvenstvom prolaza pošto se tako pruža. Ko ima stop ide zadnji",

"BAC znakovi uslovnog zaustavljanja i STOP znak su iste važnosti. Ljudi ginu zbog ovih glupih odgovora", samo su neki od komentara ispod fotografije.

Da li vi znate kako ide redoslijed prelaska raskrsnice?

Odgovor je: prvo ide kamion, automobil pa autobus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije