Kinez izgubio bubreg, doktori tvrde da je "nestao sam od sebe"

Anadolija
Kinez izgubio bubreg, doktori tvrde da je "nestao sam od sebe"
Poljoprivrednik Liu Yongvey, iz istočne kineske provincije Jiangsu, bio je najblaže rečeno iznenađen kada su ljekari nakon pregleda kazali da mu nedostaje bubreg.

Kako piše kineski dnevnik South China Morning Post, Liu je pošle godine doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je hitno operisan.

 Liu je nakon operacije otišao do druge bolnice u provinciji Anhui, radi kontrole. No, tada je bio iznenađen kada su mu lejekari kazali da u njegovom tijelu nedostaje jedan bubreg.

Kako bi bio siguran u ove navode, Liu je obavio ljekarski pregled u još nekoliko bolnica, no "bubrega i dalje nije bio".

Nakon toga, Liu je otišao uputio u bolnicu u kojoj je operisan, te je doktorima ispričao svoj slučaj. Ljekari ove bolnice kazali su mu kako je bubreg "sam od sebe nestao".

U izvještaju ove bolnice navodi se kako je tokom operacije, koja je obavljenja radi vraćanja organa na svoje mjesto, bubreg izvađen. Nakon što je ustanovljeno da nije oštećen, vraćen je na svoje mjesto. Isto tvrdi i ljekar koji je operirao Liua.

Kako bio vratio sopstveni bubreg Liu se nakon toga obratio policiji, a u vezi sa njegovim slučajem pokrenuta je istraga. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije