Kim Dotcom se osvrnuo na novu pjesmu Dubioze kolektiv: 'Je li me neko spomenuo?'

Radiosarajevo.ba
Kim Dotcom se osvrnuo na novu pjesmu Dubioze kolektiv: 'Je li me neko spomenuo?'

Dubioza kolektiv jučer je predstavila svoj novi hit naziva Free.mp3 (The Pirate Bay Song).

PREMIJERA: Dubioza ima novi hit - pogledajte fenomenalni spot! (VIDEO)

Pjesma je posvećena osnivačima sitea The Pirate Bay, koji su uhapšeni zbog svojih “digitalnih zločina”. Pjesma propitkuje autorska prava u digitalno doba, privatnost na internetu i slobodu informacija.

Osim u regiji, pjesma je odjeknula i u cijelom svijetu. Tako se i čuveni Kim Dotcom, osnivač nekad jako popularnog servisa za dijeljenje fileova Megaupload, a koji danas živi u Novom Zelandu, osvrnuo na ovaj hit.

Učinio je to preko Twittera.

Njegovo ime se i spominje u pjesmi: "...from Barack Obama to Kim Dotcom". Tako da, tačno je Kim, neko te spomenuo.

Podsjećamo, Kim Dotcom (rođen kao Kim Schmitz) je njemačko-finski programer i biznismen koji je postao poznat tokom slučaja dot-com bubble, po čijem je okončanju osuđen za insajdersku trgovinu i pronevjeru.

Takođe je poznat kao osnivač kompanije i sitea Megaupload, i siteova koji su s njime povezani. Svoje prezime je zvanično promenio u Dotcom oko 2005. Dana 20. januara 2012. uhapšen je od strane novozelandske policije pod optužbom za kriminalno kršenje autorskih prava u vezi s njegovim siteom Megaupload.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije