NY / Kaznili šefa: Svi radnici dali otkaz u isto vrijeme

17. 09. 2019. u 16:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares:70

Njujorški restoran Shop bio je prisiljen da zatvori svoja vrata nakon što su svi radnici dali otkaz u isto vrijeme zbog niza dugotrajnih sporova sa vlasnikom.

Sedam karakteristika koje će vam otkriti imate li lošeg šefa

Naime, svi zaposleni, tačnije njih 26, u restoranu u gradu Troy, u američkoj saveznoj državi New York, vlasniku Kevinu Blodgettu uručili su otkazna pisma.

Kako prenosi njujorški Times Union, zaposleni su bivšem šefu kredom na tabli napisali poruku koja glasi "Budi bolji", prenosi Poslovni dnevnik.

Spor je nastao zbog nekoliko nerješenih pitanja, a prije svega problema sa platama. Početkom septembra je firma za obradu plata May payroll HR iznenada ugašena, pa je banka sa kojom je sarađivala automatski povukla isplate koje su radnicima već bile na računu.

Kako piše Times Union, vlasnik objekta se nije pojavio u restoranu, niti je razgovarao sa osobljem o ovom problemu, već je, navodno, poslao poruku menadžeru restorana u kojoj savjetuje radnike da se obrate banci.

Moto restorana je bio "Radite naporno i ostanite skromni", iako radnici kažu da se šef rijetko pojavljivao u restoranu, iako živi u stanu odmah iznad objekta.

Situacija se pogoršala u augustu kada je nekoliko zaposlenih otkrilo da su im plate smanjene, nakon toga su krenuli u potragu za novim poslovima, a kako se čini, posljednji spor u vezi plata je bila kap koja je prelila čašu.

NEMA KOMENTARA