Kako otkriti da li vas partner vara?

Radiosarajevo.ba
Kako otkriti da li vas partner vara?
Foto: Arhiv / Ilustracija
Saznanje da vas partner ili partnerica vara uvijek je veliki šok.

Sve što pročitate uzmite uvijek s dozom opreza, i ne trošite život na neprestane sumnje. Samo je jedan način da budete sigurni da vas neće varati: da uz puno truda i razgovora čuvate ljubav i stvorite ugodan brak ili vezu u kojoj ćete uživati oboje.

Donosimo listu najčešćih znakova prevare:

Fizičko udaljavanje. Jedan od prvih znakova prevare (ili pomišljanja na prevaru) je fizičko udaljavanje. Vaš suprug ili supruga izbjegava biti uz vas, neprestano izmišlja nove izgovore ili razloge zbog kojih mora negdje otići ili se zadržati na poslu.

Totalna apatija. Koliko god bila neugodna učestala predbacivanja, prigovori i nervoza koje dobivamo od svojih partnera, nema sumnje da je jednako loš znak potpuna apatija i pomirenost sa svime što napravimo. Ako vaš partner u potpunosti prestane prigovarati oko stvari koje su mu/joj prije smetale, i radi kojih je prigovarao prije, to bi mogao biti znak prevare.

Pronalazite neobična imena i brojeve u adresaru mobitela? Umjesto imena nalazite skraćenice ili šifre? Ljudi koji se upetljaju u aferu često memoriraju brojeve svojih ljubavnika u adresar, ali (naravno) nastoje zamaskirati o kome se zapravo radi.

Skriva se dok razgovara na mobitel ili telefon, ili dok šalje sms-poruke. Možda za skrivanje postoji dobra razlog, ali osim u slučaju da vaš muž ili žena rade u nekoj tajnoj službi, vjerojatno nema razloga zbog kojega vi ne biste smjeli čuti njihov razgovor (a vi ćete naravno biti pristojni i nećete prisluškivati).

Često hvatate partnera u sitnim lažima? Ljudski mozak ima svoje granice, a poznato je da je najveći problem s lažima to što ih morate pamtiti - zauvijek. Jednom ispričana laž ne smije se nikada zaboraviti, jer kad vas uhvate da lažete, morat ćete izmisliti novu laž da bi objasnili razlike u pričama koje ste ispričali. Nakon toga morate pamtiti obadvije laži – i novu i staru. I zato, ako supruga ili suprugu uhvatite u laži, inzistirajte da vam objasni zašto laže.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije