Kako je Sarajka usvojila žirafu?

0
Radiosarajevo.ba
Kako je Sarajka usvojila žirafu?
Foto: Facebook/Pixabay / Tatjana Marković godinu je bila staratelj žirafe

Kiko je stvarna žirafica koja ima zanimljivu istinitu priču. 

Naime, kao malena beba pronađen je sam i tada kreće njegova životna avantura.

Sarajki nastanjenoj u Banjoj Luci, Tatjani Marković, Kiko je stigao kao zahvalnost od prijatelja koji je znao koliko ona voli ove životinje.

"Prijatelj je bio originalan i usvojio je Kika u moje ime. Naime, ja sam u vremenu od godinu dana bila staratelj ove žirafe kroz program jednog prihvatilišta za slonove Shaldrock u Keniji, gdje je Kiko živio", kaže Tatjana za Srpskainfo.

Ona priča da je za nju ovaj poklon čista inspiracija.

"Priznaćete, nije svakodnevno da dobijete lično potvrđen poklon. Dobila sam pečat na svoje saznanje o ljubavi prema životinji žirafi. Kiko je za mene ljubav, on je za mene priča koja će se pričati, jer je čista i iskrena, jer nosi poruku za sve nas, posebno sada u ovim vremenima korone, kako je važno da ne odustanemo i svaki dan da se trudimo da budemo bolji, da učimo i radimo na sebi, da spoznajemo život iz ugla prosperiteta i potencijala, a ne samo preživljavanja i muke", priča Tatjana.

Tatjana Marković - undefined

FOTO: Facebook: Tatjana Marković

Kiko je inspirisao da pokrene jedan projekat „Upoznajmo Kiko drugare“, koji ima za cilj podsticanje multikulturalnosti i motivacije za zaštitu životne sredine kod djece predškolskog uzrasta.

Projekat je podrazumijevao i izradu niza radionica o temama ugroženih životinjskih vrsta u svijetu.

"Znam da sam u djetinjstvu pomno pratila svaku emisiju o žirafama. Kada smo mali biramo ljubav prema nečemu ili nekome iz divljenja. To isto sjećanje iz djetinjstva o ljubavi prema žirafama i dolazak Kika u moj život pretočilo i inspirisalo me na aktivnosti koje su organizovane prošle godine kroz projekat Upoznajmo Kiko drugare", priča Tatjana za Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije