Kako je mladić koji ne progovara postao najpraćeniji tiktoker

0
Radiosarajevo.ba
Kako je mladić koji ne progovara postao najpraćeniji tiktoker
Foto: TikTok / Khaby Lame

Khaby Lame je službeno svrgnuo megapopularnu tinejdžericu Charli D'Amelio s trona i postao najpraćeniji račun na TikToku.

Senegalski komičar mjesecima je vodio bitku za sljedbenike s D'Ameliom, prije nego što je konačno nadmašio 142.1 milion pratitelja 18-godišnje plesačice. Khaby sada ima 142.4 miliona pratitelja, što nije loše za nekoga čiji je račun aktivan tek nešto više od godinu dana, tačnije od aprila 2021.

Davdesetdvogodišnji Khaby do marta 2020. bio je tvornički radnik u talijanskom industrijskom gradu Chivassu. Tokom korone izgubio je posao te se bez ikakvih prihoda vratio u roditeljski dom. Njegova porodica se u Italiju doselila iz Senegala, a život im nije bio nimalo lagan. Otac ga je nagovarao da počne tražiti drugi posao, ali Khaby se tada okušao u nečem sasvim drugom. Počeo je kreirati sadržaj za aplikaciju TikTok.

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

Tiktoker iz BiH dobio pitanje 'koliko mrziš Srbe': Njegov odgovor je lekcija mnogima

Tiktoker iz BiH dobio pitanje 'koliko mrziš Srbe': Njegov odgovor je lekcija mnogima

Njegove snimke na TikToku baziraju se na često nepotrebnim takozvanim "life hackovima", ukazujući na njihov apsurd. Mladi tiktoker pokazuje kako se isti ti zadaci mogu izvoditi na puno jednostavniji način. Primjerice, u svojim videima pokazuje kako se bananu jednostavno može oguliti, umjesto da se nareže nožem. Pri tome nikada ne kaže ni jednu riječ.

Khaby je za CNN rekao da njegove tihe reakcije "trebaju prikazati nevjericu". Snimke redovito pokazuju njegovo ogorčenje zbog (bespotrebno) pretjerano kompliciranih aspekata života.

"Došao sam na ideju jer sam vidio ove snimke kako kruže i svidjela mi se ideja da se u to unese malo jednostavnosti. Ta ideja je došla slučajno, ali tišina nije. Smišljao sam način da uspijem doprijeti do što većeg broja ljudi. A najbolji način je bio da uopće ne govorim. Možda zato što su moji izrazi lica smiješni, ova jednostavnost nasmijava ljude i ja to volim", rekao je.

Jedna od genijalnih stvari u vezi s njegovim videozapisima je da njegovi gledatelji ne moraju znati nijedan jezik da bi ga razumjeli, što znači da ima globalnu privlačnost. Zbog toga je čovjek rođen u Senegalu koji se kao mlad preselio u Italiju uspio steći ogromnu bazu obožavatelja diljem svijeta.

Što se tiče budućnosti TikTok megazvijezde, on bi jednog dana želio snimiti film s Willom Smithom, računajući filmsku zvijezdu kao jednog od svojih obožavatelja.

Njegov deadpan humor doveo je do rasta njegove popularnosti velikom brzinom, a stranica za analizu društvenih medija Socialblade otkrila je da je dobivao u prosjeku tri miliona sljedbenika mjesečno, u usporedbi s D'Amelijinih milion sljedbenika mjesečno, prenosi Index.hr.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@khaby.lame/video/7038280908994120966[/tiktok]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije