Kako je Amir spasio Eliasa (12) iz ledene rijeke i postao heroj Švedske

0
Radiosarajevo.ba
Kako je Amir spasio Eliasa (12) iz ledene rijeke i postao heroj Švedske
Privatni album / Amir spasio Eliasa

Čuvar parkinga Amir Palislamović (47) postao je heroj u švedskom gradu jer se našao "na pravom mjestu u pravo vrijeme" u Vänersborgu prije dvije sedmice.

"U retrovizoru sam vidio starijeg gospodina i dječaka. Posegnuli su za nečim. Ispostavilo se da je dječak pao u vodu", prepričava Palislamović.

Amir Palislamović došao je toga dana na parking na Hamngatanu, gdje je radio, kako bi provjerio parkirana vozila.

"Kada sam se krenuo parkirati ugledao sam automobil koji se parkirao na nepropisan način pa sam pomislio 'prvo ću to provjeriti'. No, kada sam krenuo s parkinga, ugledao sam 'nešto' u retrovizoru...", nastavlja svoju priču Palislamović.

Amir se zaustavio i pogledao. Stariji muškarac i dječak stajali su pored rijeke i činilo se kao da su u problemu. Amir je izašao iz automobila i prišao kako bi provjerio šta de dešava.

Amir Palislamović - undefined

Privatni album : Amir Palislamović

"Shvatio sam da je neka ludost. Kada sam pogledao niže ugledao sam promrzlog dječaka u vodi. Srećom, voda tamo nije duboka...", kaže Amir koji je spasio dječaka iz ledene rijeke.

Prije nekoliko dana Amir i Elias sreli su se prvi put nakon ovog događaja.

Amir je tada odlučio posjetiti porodicu dječaka.

"Bilo mi je jako drago kada je Amir došao. Imala sam priliku da mu se lično zahvalim", kaže Eliasova majka Sara.

Kako pišu švedski mediji, Elias (12) je pao u vodu kad su on i njegov prijatelj gledali labudove u rijeci. Amir Palislamović se uz pomoć stepenica spustio u rijeku i podigao Eliasa iz vode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije