Kako da sami napravite čokoladu
Sastajci: 480 grama kakao praha, 100 grama putera, 100 grama šećera, 100 mililitara mlijeka, 50 grama šećera u prahu, 1 šolja vode i 40 grama soli.
Priprema: U manju šerpu stavite vodu i zagrijte ju na laganoj vatri. Kakao prah i rastopljeni puter stavite u posudu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Koristite viljušku ili mikser da biste otklonili moguće grudvice. Dodajte smjesu u vrelu vodu i miješajte ju žicom.
Potom temperaturu podesite da bude topla, ali da pritom smjesa ne ključa. Vrelu smjesu stavite u posudu, a u drugu posudu ubacite brašno i šećer u prahu. Zatim sve to zajedno sa šećerom promiješajte sa već pripremljenom kakao smjesom. Dodajte mlijeko i miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka.
Čokoladu potom stavite u frižider. Kada se ohladi izvadite ju i uživajte u ukusu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.