Kada dlanovi govore: Evo šta "otkrivaju" linije koje se na njima nalaze

Radiosarajevo.ba
Kada dlanovi govore: Evo šta "otkrivaju" linije koje se na njima nalaze
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Jeste li se ikada zapitali što budućnost nosi i gdje ćete biti za deset, dvadeset godina?

Ljudi koji se bave gatanjem, često koriste upravo dlanove kako bi vam rekli kako izgleda vaš budući život i to prema linijama koji se na njima nalaze. 

Praksa čitanja iz dlanova potječe još iz davne antičke Grčke, Egipta, ali i Kine i Indije, a koristi se i danas širom svijeta, piše RTL.hr.

Svako na svom dlanu može vidjeti tri glave linije: liniju glave, liniju srca i liniju života. 

Uvijek je važno gledati u dominantnu ruku (ruku s kojom pišete) jer ta ruka prezentira život, dok druga ruka govori o porodičnom naslijeđu

Linija srca determinira ljubavni život i vaš odnos s porodicom. Nalazi se na vrhu dlana te kreće između kažiprsta i srednjaka, a završava kod malog prsta.

Linija glave većinom započinje na istom mjestu kao linija srca, ali se okomito spušta prema dnu dlana. Ona govori o učenju, aktivnosti mozga i načinu na koji komunicirate s okolinom. 

Linija života kreće od palca te se zaokreće i okomito spušta na dno dlana. Ova linija, kako joj i naziv govori, ima veze s dužinom života i bolestima koje vas mogu zadesiti za vrijeme života. 

Osim ove tri glavne linije, postoji još jedna značajka dlanova koja se očituje u slovu M koje se nekada konstruira uz pomoć svih navedenih linija. Ako vidite slovo M, znači da ste jedan od rijetkih sretnika koji to mogu. 

Naime, smatra se da su osobe s ovom značajkom veoma uspješne u karijernom životurođeni vođe te predane svemu šta rade.

Također, nadarene su odličnom intuicijom i čitanjem tuđih karaktera pa jako dobro znaju kako raditi s ljudima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije