Jezive blizanke: Smrtno su se bojale jedna druge

Radiosarajevo.ba
Jezive blizanke: Smrtno su se bojale jedna druge
/ Foto: www.the-line-up.com
June i Jennifer Gibbons bile su identične blizanke rođene 1963. godine na Barbadosu.

Nedugo nakon njihovog rođenja roditelji su se preselili u Wales gdje su curice bile izložene svakodnevnom maltretiranju u školi zato što su bile rijetke crnkinje u većinski bjelačkom području, piše Express.

Međutim, ni sve to nije ni približno toliko neobično kao činjenica da nisu razgovarale s bilo kim drugim. Međusobno su razgovarale specifičnim jezikom kojeg niko drugi nije razumio. Zbog maltretiranja u školi sve više su se okretale jedna drugoj. Očajni roditelji poslali su ih u različite škole kako bi ih pokušali natjerati na normalnu komunikaciju. Međutim, u strahu za njihovo zdravlje, roditelji su ih vratili doma gdje su se još više zatvorile.

Godinama su živjele u svojoj sobi i samo su međusobno komunicirale. Znale su raditi čitave predstave jedna za drugu, a često su i pisale. Sva njihova autorska djela ticala su se seksa i kriminala.

Iako su bile blizanke, rođene u tek deset minuta razmaka, postajalo je veliko neprijateljstvo. Jennifer je bila uvjerena da je starija June u svemu bila bolja i pametnija. June je osjećala tu ljubomoru. "Ona želi da smo jednake. Ima pogled ubojice u očima. Dragi Bože, ja se nje bojim. Ona nije normalna i zbog nekoga tone u ludilo. Zbog mene."

Jennifer je bilježila slično jezive priče u svoj dnevnik. "Postali smo si smrtni neprijatelji. Osjećamo kao da zračimo smrću i iritiramo jedna drugu. Kažem sama sebi: 'Je li moguće riješiti se vlastite sjene? Bih li umrla bez vlastite sjene? Bez sjene, bih li mogla normalno živjeti ili bih umrla? Bez sjene kojoj na licu vidim prijevaru i ubistvo", zabilježila je Jennifer.

U martu 1993. godine, kada su blizanke imale 31 godinu, prebačene su u bolnicu Casswell. Čim su došle, doktori su primjetili da Jennifer ne diše. Žurno su je prebacili u bolnicu, ali samo je proglašena mrtvom. Uzrok smrti bio je akutni miokarditis, upala srčanog mišića. Liječnici nisu pronašli nikakav otrov u organizmu i jednostavno nisu imali pojma kako je naizgled zdrava osoba preko noći umrla.

Nekoliko dana nakon sestrine smrti, June je navodno rekla: "Napokon sam slobodna. Napokon je Jennifer dala svoj život za mene".

June je uskoro izišla iz bolnice i danas živi normalnim životom u Walesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije