Zodijak / Jeste li među brzim ili sporim horoskopskim znakovima

03. 12. 2019. u 19:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Ko je najbrži, a ko najsporiji znak Zodijaka? Ko se najbolje snađe kada nešto treba učiniti brzo, u trenutku?

Brzina je kategorija koja je ipak relativna. Jer ono što je nekom brzo, nekom je sporo. Ipak, općenito uzevši, možemo razlučiti koji je od znakova brži, a koji sporiji. Evo kako to funkcionira, piše E-horoskop.net.

Ovan

Ovan voli akciju i dinamiku. Mana mu je što nema strpljenja, pa zna pregoriti nakon prvih par sjajnih koraka. Važno je dobro rasporediti snage, a ako nešto treba odlučiti brzo, tu je jači od drugih znakova.

Bik

Moglo bi se reći da ovaj znak istinski mrzi brzinu i sve što ona donosi. Bik je stabilna kategorija i voli sve polako, čvrsto i komotno. Požurivanje je nešto što ga dovodi do ludila.

Blizanci - undefined

Foto: Ilustracija: Blizanci


Blizanac

Oni brzinu koriste poput goriva. Često se izgovaraju da hitno negdje trebaju odjuriti, a zapravo se radi o njihovoj težnji ka vrludanju i pukom kretanju. Problem je što nemaju stabilan karakter, pa im i brzina može biti neprijatelj.

Rak

Ako se baš mora požuriti, Raku će trebati snažan motiv. Ima li ga, može biti brz, a najbrži je u uzmicanju, onom natraške. U duši Rak ne voli brzinu, ali je spreman prihvatiti je sve dok ne dođe na svoju normalnu kretnju koja je mirnija.

Lav

Brzina može proći samo ako je on u prvom planu. Onda je u stanju i malo požuriti. Kao fiksni znak Lav će uvijek radije stajati u mjestu nego se pokrenuti. Treba puno sjaja i slave da to učini.

Djevica

Njena pedantnost i perfekcionizam znaju je usporiti. Iako joj je vladar zemljani Merkur koji će je pokrenuti brže od drugih, sklonost ka savršenstvu može izrasti u pravu blokadu, pa čak i onda kad bi trebalo brzo reagirati.

Vaga

Vaga je mirna, mudra, voli sagledati obje strane. Otuda ne postoji sklonost ka brzim rješenjima. Učinit će sve da donese objektivnu procjenu i razvući će situaciju koliko god može sve dok to ne postigne.

Škorpija

Iznenađujuća i neočekivana pojavnost i brzina njemu je u krvi. No istovremeno je i hladnokrvan, pa zna čekati i taktizirati kad god treba. Pravi je majstor u povlačenju poteza, kako brzih, tako i sporih.

Strijelac - undefined

Foto: Ilustracija: Strijelac

Strijelac

Ovo je prvi naivac i mogući pobjednik u mnogim utrkama kratke pruge. Može biti izuzetno brz, ali ne predugo. Zato sve zavisi o čemu se radi.

Jarac

On je brz samo u maratonu. U takvoj situaciji uvijek je prvi i pobjeđuje. Znači, kad svi krenu, Jarac će bez problema pustiti neka svi drugi budu ispred njega, no kako vrijeme ide dalje, on će ih prestizati sa sve većom lakoćom.

Vodolija

Može biti neočekivano brz ili neočekivano spor. Sve je otvoreno i moguće kod Vodolija. Nije mu strana brzina, a glavni motiv je invencija. Ako je dosada u pitanju, pobjeći će tako brzo i daleko da ga više nikada nećete sresti.

Ribe

Njihova osjećajnost, empatija, mašta i šarm u potpunoj su u suprotnosti s bilo kakvom brzinom. Nije da su spori, ali brzina kao kategorija njima je nešto potpuno strano.

NEMA KOMENTARA