Jedne u milion: Blizankinje su, ali imaju različitu boju kože

Radiosarajevo.ba
Jedne u milion: Blizankinje su, ali imaju različitu boju kože
FOTO: Screenshot / Millie i Marcia

Blizankinje iz Birmingama, Milie i Marcia, rijedak su fenomen - sa 11 godina, jedna je svjetle puti, a druga tamnoputa, dok su na rođenju imale istu boju kože.

Marcia danas ima bijelu kožu, plave oči i plavu kosu, poput njihove majke belkinje, dok Mile ima tamnu kožu, smeđe oči i crnu kosu i likom je na oca, koji je sa Jamajke.

Ove djevojčice, koje su svoju nesvakidašnju priču ispričale za "National Geographic", već su svjesne šta znači rasizam i svakodnevno se susreću s pitanjem "da li su stvarno bliznakinje". 

Njihovi roditelji kažu da nisu marili za mišljenja drugih ljudi kada su ušli u vezu, a time su se vodili i kada su one došle na svijet. 

"Promjena se prvo primetila kod Mili. Njena koža postajala je sve tamnija i tamnija, ali to nas nikada nije brinulo, jednostavno smo to prihvatili", kaže otac Majkl Bigs. 

Gde god da su se pojavile, privlačile su poglede ljudi, jer je ljudima bilo zanimljivo što su djevojčice drugačije, a često nisu vjerovali da su blizankinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije