Jedna baka svojim bontonom oduševila je cijeli svijet

Radiosarajevo.ba
Jedna baka svojim bontonom oduševila je cijeli svijet
Korisnici interneta nisu pretjerano poznati po pristojnosti, posebno ako se skrivaju iza internet nadimaka, međutim, jedna starija gospođa u potpunosti je promijenila tu sliku.

Kako piše BBC, asistent u nastavi Ben John na Twitteru je podijelio sliku na kojoj se vidi kako na vrlo zanimljiv način njegova baka koristi internet pretraživač Google.

Naime, 85-godišnja May Ashworth pri korištenju Googlea svaki je put ispred pretraživanog pojma upisivala „molim vas“, a nakon njega „hvala“.

Na slici koju je objavio vidi se kako je baka od Googlea tražila da joj prebaci rimske brojeve u arapske.

„Molim vas prevedite mi ove rimske brojeve mcmxviii, hvala!“, napisala je njegova baka.

Nakon ovog simpatičnog pitanja koje je postavila baka, i sam Google se oglasio, pa su na svom službenom Twitter računu napisali: "Draga bako, ne trebate se zahvaljivati".

Također, njenom unuku Benu Johnu komentirali su objavu u kojoj je baka tražila da rimske brojeve prebaci u arapske s riječima: "Draga Benova bako, nadamo se da ste dobro. U milijardama svakodnevnih pretraživanja, vaše nas je zaista nasmijalo. I odgovor je 1998. Hvala vam!".

Objava je prikupila hiljade likeova i podjela, a Twitter korisnike oduševila je pristojnost Johnove bake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije