Japan: Izvinjenje na TV-u zbog prvog poskupljenja sladoleda u 25 godina (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Japan: Izvinjenje na TV-u zbog prvog poskupljenja sladoleda u 25 godina (VIDEO)

Rukovodici japanske kompanije za proizvodnju sladoleda, Akagi Nyugyo, pojavili su se na nacionalnoj televiziji, s tužnim izrazom lica, kako bi se izvinili za poskupljenje popularnog sladoleda za - devet centi.

Ovaj brend, popularan kod miliona djece u Japanu, povećao je u petak cijenu svog sladoleda na štapiću Gari Garikun prvi put za četvrt stoljeća.

Ovakav potez je uslijedio posle višegodišnje deflacije i pada cijena u Japanu.

U strahu od reakcije javnosti, japanska kompanija je preduzela preventivni korak i izvinila se u okviru jednominutne reklame koja je u petak i subotu prikazana na jednom japanskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom. Ta reklama ima više od milion pregleda na YouTubeu.

Klip prikazuje rukovodioce kompanije u krupnom kadru, skrštenih ruku, dok stoje ispred sjedišta kompanije, koje je oko 75 kilometara udaljeno od Tokija. Kamera zatim prelazi na oko 100 zaposlenih koji prave naklon, što je čin pokajanja u Japanu.

Nakon toga se pojavljuje tekst na ekranu, na kom piše: "Držali smo cijenu 25 godina, ali smo je sada podigli sa 60 jena (54 centa) na 70 (63 centa)", navodeći kao razlog rastuće troškove.

Javna izvinjenja nisu neuobičajena među japanskim kompanijama, ali je ovaj video među najneobičnijim načinima na koji je jedna kompanija zatražila oproštaj, javlja Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije