Januarski ispiti djelovali mnogo izvodljivije u septembru

Radiosarajevo.ba
Januarski ispiti djelovali mnogo izvodljivije u septembru

Tekst bez izmjena prenosimo sa satiričnog portala Njuz.net

Januarski ispitni rok na srpskim fakultetima je delovao mnogo izvodljivije kada se o njemu razmišljalo u septembru, javljaju studentska glasila.

Rok za izlaženje na ispite koji je trajao tokom januara, nije uopšte odavao utisak da će stići i proći tako brzo, posmatran sa distance od preko tri meseca, tvrde studenti.

- Pao sam sve ispite na koje sam izašao u septembru, ali mi se tada baš jasno učinilo da imam sasvim dovoljno vremena da ih natenane spremim do januara – kaže za Njuz Petar Gvozdenović (25), student druge godine na fakultetu organizacionih nauka – Nažalost, perspektiva mi se sasvim promenila kada je do nekih ispita ostalo samo par sati, a do nekih ni toliko – kaže on.

Psiholog Žarko Trebješanin objašnjava da se ova pojava stručno naziva studentska teorija relativiteta, i da bismo za nju bolje objašnjenje dobili od Gorčina Stojanovića.

- Studentska teorija relativiteta, ili ispitni relativitet, je fenomen koji se javlja najčešće na kraju ispitnih rokova, i gde se studentu čini da je period od tri meseca mnogo duži nego period od tri nedelje – kaže za Njuz Gorčin Stojanović, stručnjak u domenu nadrifizike -Efekat se pojačava što je duži vremenski razmak između rokova.

Sledeći ispitni rok neće još neko vreme, pa se studentima koji u ovom roku nisu uspeli da daju nijedan ispit preporučuje da se u potpunosti opuste i prepuste se oblastima studentskog života koje ne uključuju studiranje.

Napomena: Njuz.net je satirični portal koji objavljuje vijesti isključivo šaljive prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije