Istraživanje: Jedna stvar tokom vođenja ljubavi otkriva je li žena sklona prevari

Radiosarajevo.ba
Istraživanje: Jedna stvar tokom vođenja ljubavi otkriva je li žena sklona prevari
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour proučavalo je 138 žena i 121 muškarca u heteroseksualnim vezama. Postavljeno pitanje odnosilo se na orgazam i varanje.

Intenzitet i učestalost ženskih orgazama malo su utjecali na to jesu li žene prije varale ili će vjerovatno varati u budućnosti. Pokazalo se da što je više vrhunaca žena lažirala, tim je bila veća vjerovatnoća da je već varala odnosno da će opet varati u budućnosti.

Stručnjakinja za seks dr. Tammy Nelson otkrila je da je nevjerovatnih 80 posto žena priznalo da lažira vrhunac, piše Gloria.

Prethodne studije pokazale su da žene koje lažiraju orgazam osjećaju nezadovoljno seksom sa svojim partnerom ili partnerima, ili su pak nesposobne priopćiti i iskreno priznati što zapravo žele tokom seksa. Upravo to objašnjava potrebu neprestanog lažiranja vrhunca i varanja.

Posljedica laganja o doživljenim orgazmima je ta da žena vjerovatno neće ni u budućnosti doživjeti orgazam jer će njihovi partneri živjeti u uvjerenju da je ono što su radili, valjajući se po plahtama, upravo ono što dovodi do orgazma. Većina muškaraca ne shvaća da se žena prvo mora osjećati sigurno, ugodno, intimno i u dodiru sa svojom senzualnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije