Ubrizgala u venu voćni sok kako bi njen organizam "upio" vitamine

Radiosarajevo.ba
Ubrizgala u venu voćni sok kako bi njen organizam "upio" vitamine
Pixabay / Ilustracija

Kineskinja (51) gotovo je umrla pošto je izravno u venu ubrizgala sok napravljen od 20 vrsta voća, pojasnivši kako je samo željela da njen organizam na najbolji način "upije" vitamine, piše BBC.

No, nedugo nakon ubrizgavanja "infuzije" domaće proizvodnje osjetila je svrbež na koži te joj je "skočila" tjelesna temperatura.

Simptome je isprva ignorirala, a u bolnicu je otišla tek pošto je njen šokirani suprug saznao za koktel koji je ubrizgala u venu.

Ljekari bolnice Univerziteta "Xiangnan" u kineskoj pokrajini Hunan u koju je primljena kazali su da je njen organizam pretrpio golemu štetu te da su se razvile razne infekcije koje su rezultirale početkom otkazivanja srca, bubrega i jetre.

Ljekari su joj "pročistili" krv i dali odgovarajuće antibiotike pa joj se opće stanje popravilo nakon pet dana. Na odjel za intenzivnu njegu primljena je 22. februara.

"Mislila sam da je voćni sok zdrav i da mi ne može škoditi ni na ovaj način", pojasnila je Kineskinja koja je sklona prakticiranju alternativne medicine, prenosi Hina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije