Inicijativa za udomljavanje psa iz trolejbusa

Radiosarajevo.ba
Inicijativa za udomljavanje psa iz trolejbusa


Ulični pas koji se već mjesecima može sresti u beogradskim gradskim autobusima i trolejbusima, osvojio je simpatije brojnih beograđana, koji su mu odlučili i pomoći.

Ovaj šarmantni slijepi putnik ulazi u vozila javnog prevoza prvenstveno da bi se ugrijao, a grupa ljubitelja životinja odlučila mu je potražiti dom kako bi njegove putešestvije sretno završile.

Inicijativa za udomljavanja psa koji voli trolejbuse pokrenuta je na Facebooku.

„Zajedno smo u ovome jer nas potresa priča napuštenih pasa. Činimo koliko možemo, nismo lude niti zaludne, svesne smo situacije, ali i nešto učiniti je uvek bolje nego ne učiniti ništa. Organizujemo se i delujemo po potrebi, a ljubav i volju uvek imamo“, kaže Snežana Bulajić, docentica Fakulteta veterinarske medicine, jedna od pokretača akcije za udomljavanje ovog psa.


Pas iz beogradskih trolejbusa, foto: Snežana Bulajić

Snežana dodaje da ni ona ni ostali uključeni u akciju udomljavanja nisu članovi bilo kakve organizacije, već jedostavno žele da pas bude "zbrinut, voljen, mažen i pažen".

"On je pravi, urbani Beograđanin, pripada Beogradu, i tu mora ostati" zaključuje Snežana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije