Imate izuzetno visok IQ ako uspijete uočiti grešku: Šta nije u redu sa ovom slikom?

1
Radiosarajevo.ba
Imate izuzetno visok IQ ako uspijete uočiti grešku: Šta nije u redu sa ovom slikom?
FOTO: Jagran Josh / Pronađite grešku na slici

Odličan način da dokažete koliko ste pametni je rješavanje teške zagonetke. Iako su mozgalice i izazovi zabavan način provođenja vremena, također se mogu koristiti za procjenu vašeg IQ-a.

Međutim, većina zahtjevnih testova može se činiti gotovo nemogućim za rješavanje.

To je zato što su većina njih dizajnirani kako bi testirali naš mozak na drugačiji način i rade na tome da nas drže usmjerenim na jednu stvar u isto vrijeme.

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Mozgalice prisiljavaju naše umove na vježbu, što pak održava naš mozak zdravim i spretnim kao i biloški mišić u našem tijelu.

Jedna zagonetka se čini posebno teškom za rješavanje, jer zahtijeva da pronađete grešku na slici. Ona prikazuje čovjeka koji vozi crveni automobil pored starca koji šeta svog psa. Cesta izgleda kao da se ispred nje nalazi raskrsnica i čini se sasvim normalnom, ali postoji jedna suptilna greška koju možda nećete odmah primijetiti.

Samo jedna od hiljadu osoba, navodno je uspjela riješiti ovu zagonetku u sedam sekundi. Pokušajte brzo primijetiti grešku na slici, koju je originalno podijelio Jargan Josh. Ako ste uspjeli otkriti šta nije u redu na ovoj slici, onda se ne brinite. Ali ako ste uspjeli primijetiti grešku, znat ćete da je znak za raskrsnicu pogrešan u ovom slučaju.

Ako želite impresionirati svoje prijatelje i kolege na poslu, rješavanje mozgalice može im pokazati koliko ste pametni. Osim toga, ovakvi tipovi mentalnih izazova mogu imati pozitivan učinak na vaše tijelo ako ih redovno praktikujete.

Možete li da pronađete balerinu među flamingosima?

Možete li da pronađete balerinu među flamingosima?

Istraživanja pokazuju da mentalne vježbe mogu poboljšati aktivnost našeg mozga, pomoći u poboljšanju koncentracije i pamćenja - te smanjiti rizik od demencije, prema izvještajima.

Redovnim izazivanjem svog mozga manje je vjerovatno da ćete doživjeti kognitivne poremećaje, smanjenje sposobnosti osobe za pamćenje ili učenje novih stvari, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije