Ima 75 godina i hrabrosti da leti kao ptica

Anadolija
Ima 75 godina i hrabrosti da leti kao ptica
Foto: AA / Paraglajding

Sedamdesetpetogodišnja Wang Qiling, koja je iz Kine došla na odmor u turske Fethiye, u Mugli, unatoč godinama uživala je u paraglajdingu.

Babadag u Fethiyi poznato je po tome što hiljade domaćih i stranih turista svake godine uživa u paraglajdingu koje je najbliže letenju ptica.

Jedna od njih je bila i Kineskinja koja je unatoč poodmaklim godinama odlučila da doživi avanturu koja iziskuje veliku hrabrost i ljudi mnogo mlađih od nje.

Qiling je na odmor došla sa kćerkom. Skočila je sa pilotom Barisom Aksoyjem sa visine od 1.700 metara. 

Aksoy je snimao let sa 75-godišnjakinjom, koja je bila opuštena i pjevala tokom leta. 

Ova hrabra žena je ispričala da je prvi put u Turskoj i da joj se mnogo dopada ta zemlja. 

Za Turke kaže da su gostoprimljiv narod i uvijek raspoloženi. 

"Kada sam vidjela ljude koji uživaju u paraglajdingu, i ja sam željela probati. Nisam se bojala. Na ovaj način sam vidjela planine, Mrtvo more i mnogo mjesta u Fethiye", izjavila je Qiling. 

Pilot Aksoy je rekao da se osjećao opušteno tokom leta sa Qiling. 

"Imamo mnogo i starijih turista, poput ove žene, ali i jako mladih koji žele isprobati ovaj doživljaj. Svi su oduševljeni pogledom na Mrtvo more", kazao je Aksoy. 

Oludeniz ili Mrtvo more je turističko mjesto na jugozapadu Turske, koje spaja Egejsko i Sredozemno more, a jedna od zapaženijih atrakcija tog turističkog dragulja je paraglajding, sve popularniji vid ekstremne rekreacije u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije