I muškarci su sretniji kada žene zarađuju više

Radiosarajevo.ba
I muškarci su sretniji kada žene zarađuju više
Pixabay / Ilustracija
Uvriježeno je mišljenje kako su muškarci ti koji trebaju više zarađivati te kako se osjećaju ugroženo od strane žena koje zarađuju jednako ili više od njih samih.

No, čini se kako takva razmišljanja pripadaju prošlosti. Tome u prilog idu rezultati novog istraživanja, prema kojem su muškarci sretniji, ako im partnerica zarađuje jednako ili čak više.

Anketa je provedena na 1.000 bračnih parova, u dobi iznad 25 godina. Oni su morali odgovoriti na niz pitanja o tome koliko su sretni u svojim odnosima te kakav im je seksualni život. Od parova kod kojih je žena zarađivala jednako ili više novaca kao i muškarac, 83 posto njih izjavilo je kako su sretni ili jako sretni, u usporedbi sa 77 posto parova kod kojih je žena zarađivala manje. Među ovim posljednjima, više od polovice njih svoj je seksualni život ocijenilo kao "vrlo dobar". Parovi, gdje žene zarađuju više novaca, izjasnili su se pak kako im je seks odličan ili čak savršen.

U pojedinačnom ispitivanju, rezultati su bili identični. Muškarci su sami priznali veću sreću i bolji seksualni život sa ženama koje zarađuju jednako ili više i to u omjeru 56 naspram 43 posto onih kojima bolje polovice zarađuju manje od njih.

Zanimljivo je i otkriće kako su zapravo žene koje dobro zarađuju te koje su pod stresom, a ne muškarci. Zapravo one nisu bile toliko zaljubljene, koliko su se brinule o svojim finansijama. One su navele i kako u njihovim odnosima postoje tenzije zbog nedostatka poslovnih ambicija kod njihovih muževa.

Izgleda da se muškarci i žene najbolje osjećaju kad su "istinski partneri" i u krevetu i na bankovnim računima,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije