Humanost bez premca: Baseball igrač vilu vrijednu 10 miliona dolara donirao djeci

Radiosarajevo.ba
Humanost bez premca: Baseball igrač vilu vrijednu 10 miliona dolara donirao djeci
Predbožično vrijeme idealna je prilika za darivanje ljudi u potrebi, a jedan takav sjajan gest napravio je bacač baseball tima Texas Rangers.

Riječ je o Coleu Hamelsu, 33-godišnjem igraču, koji je odlučio vilu vrijednu 9,75 miliona dolara donirati jednoj humanitarnoj organizaciji, prenosi Metro News Canada.

Hamels i njegova supruga Heidi objavili su u ponedjeljak da poklanjaju vilu s 40 hektara zemlje u jugozapadnom Missouriju organizaciji Barnabas, za smještaj djece s posebnim poitrebama i hroničnim bolestima, te za njihove porodice.

"Vidjeti ta lica, čuti smijeh, pročitati priče djece kojoj služe... Nema ništa poput toga. Barnabas ostvaruje snove, a mi smo se osjećali pozvani da im pomognemo", rekao je Hamels, koji ima godišnju platu od 22,5 miliona dolara.

Kompleks se sastoji od deset spavaćih soba, 19 kupaonica i smješten je uz jezero u planini Ozark. Baseball igrač nikad nije uselio u njega jer je 2015. iz bivše ekipe Philadelphia Phillis otišao u Texas Rangerse, za koje nastupa i danas.

Bračni par Hamels ima dvoje biološke djece, sinove Caleb Michael (8) i Baxtera  a prije pet godina usvojili su djevojčicu Reeve iz Etiopije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije