Hugh Grant otkrio hoće li se baviti politikom

Radiosarajevo.ba
Hugh Grant otkrio hoće li se baviti politikom
Youtube/Screenshot / Hugh Grant

Poznati glumac Hugh Grant kazao je da je razmotrio ulazak u politiku prije općih izbora, ali je umjesto toga odlučio da vodi kampanju da ljudi glasaju taktički kako bi prevenirali konzervativnu manjinu da zaustavi Brexit, piše The Guardian.

Istakao je da je odlučio da je njegova najbolja uloga u izborima „udaranje u bubanj za taktičko glasanje“.

Upitan da li je razmotrio da zastupa sebe, Grant je odgovorio da je želio pomoći u ovim izborima i da je to bila ideja koja mu je prošla kroz glavu.

„Ali mislim da ću se boriti da pratim naredbe partije. Mislim da bih mogao biti previše star i previše zadovoljan sobom da bih bio poslušan“, dodao je Grant.

U kratkom obraćanju pored Chuka Umunna pred masom Lib Dem aktivista, Grant je kazao da bi glasači trebali uraditi sve što mogu da zaustave konzervativnu vladu.

„Ne želim zvučati dramatično, iako biste mogli reći da mi je to posao, ali zaista mislim da se suočavamo s nacionalnom vanrednom situacijom“, dodao je Grant.

Govoreći pred novinarima kasnije, Grant je istakao da ne vjeruje argumentu da će jedna godina biti dovoljna da se napravi nova slobodna trgovina sa EU i da „ćemo se stoga doživjeti krah na kraju 2020. godine“, te želi dati skroman doprinos u sprečavanju katastrofe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije