Magazin / Hrvatski vojnik kojeg prati pola miliona ljudi napušta vojsku

16. 04. 2022. u 07:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Hrvatski vojnik Filip Ščrbak, koji je postao hit na društvenim mrežama, objavio je da je završila njegova karijera u vojnim snagama Republike Hrvatske.

"Moja vojna karijera je završila! Proveo sam 8 godina u OSRH došao sam u vojsku kada sam imao 20 godina, bilo je loših ali i dobrih trenutaka.

Vojska me podigla i izgradila da postanem muškarac i napunila samopouzdanjem, svoje najbolje godine života dao sam domovini. Ja ću do kraja svog života biti vojnik u srcu, a domovina uvijek može računati na mene ako zatreba", napisao je Filip.

"Ja život gledam kao poglavlja upravo je ovo divno poglavlje završilo i ulazim u novo poglavlje svog života!

Jednostavno mislim da sam dovoljno odrastao i želim postići nešto vise u životu za sebe i svoju obitelj od same vojske.

Ulazim u privatni business još vam neću otkriti o čemu se radi ali uskoro ćete saznati! Nadam se da će ovo novo poglavlje biti uspješno kao i prethodno", napisao je pa dodao da postoji mogućnost da se vrati u vojsku, "ako mi bude falila".

28-godišnjeg Filipa na Instagramu prati skoro 30 hiljada ljudi, a na TikToku preko pola miliona. Oženjen je i otac dva dječaka, a upravo je snimkom na kojoj nosi porodicu na leđima dok trenira i privukao veliku pažnju na društvenim mrežama prošle godine, piše Index.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)