Hrvatski doktor drogirao pacijentice pa ih seksualno iskorištavao

Radiosarajevo.ba
Hrvatski doktor drogirao pacijentice pa ih seksualno iskorištavao
/ dr. Mladen Antolić
Odlaskom u bolnicu ljudi svoj život daju u povjerenje liječnicima, sestrama i drugom osoblju u njima, a upravo u takvim ranjivim trenucima važno je moći računati na neka moralna načela te imati povjerenja.

Iako i u medicini ima grešaka kao i u svakom drugom poslu, ovdje nije riječ o nenamjernim greškama koje su ljude koštale života, već svjesnim kršenjima povjerenja zbog kojih bi Hipokrat mogao ustati iz groba, piše Express.

Dr. Mladen Antolić bio je ljekar u Orlandu koji je dobio desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog orgijanja s pacijenticama, korištenja droga i raznih finansijskih prijestupa.

Medicinski fakultet je završio 1979. u Zagrebu, a u SAD je otišao zbog "razvoja karijere".

Uhapšen je u oktobar 2010. nakon što je američka policija napravila akciju s ciljem hapšenja ljekara koji su namjerno propisivali jake lijekove koji izazivaju ovisnost. Antolić ih je propisivao najčešće ženama od kojih je napravio ovisnice, a zatim bi ih seksualno iskorištavao u zamjenu za još lijekova.

Snimao ih je u svojoj ordinaciji na Colonial Driveu, a i ucjenjivao da dolaze na njegove kućne zabave koje su uključivale drogu i seks.

Uhapšen je 2010. a policija je u stanu našla mnošto lascivnih fotografija, droge, 32.000 dolara u gotovini, pištolje te brojač novca. Iako ga je čekalo 156 godina u zatvoru, priznao je, nagodio se i osuđen je samo na 10. 

Čak iz zatvora Antolić je planirao nastaviti posao s dilanjem droge, što su zatvorski stražari saznali kada su preslušali njegove telefonske razgovore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije