Horoskop i ljubav: Ko voli da voli, ko je posesivan, a ko ide na sve ili ništa

Radiosarajevo.ba
Horoskop i ljubav: Ko voli da voli, ko je posesivan, a ko ide na sve ili ništa

Kada smo zaljubljeni, ponašamo se drugačije nego inače...

Naši hormoni divljaju, i legnemo u krevet i ujutro ustajemo samo s mišlju o osobi u koju smo zaljubljeni.

Astrolozi tvrde da se svaki znak u horoskopu 'zaljubljuje' na malo drugačiji način. Evo i šta kažu:

Ovan: Ljubav kao divlja vatra

Ovnoci se ne plaše avantura i sklini su velikim gestama u ljubavi. Pa čak i ako ne poznaju dovoljno osobu u koju su zaljubljeni, nije važno; neće čekati da ta osoba napravi prvi potez. Nezasitni su u ljubavi, intenzivni ljubavnici. Neki kažu i da izgaraju poput šumskog požara...

Bik: Ljubav je test

Bikovi su snažni i ispunit će sve dok ne ostvare ono što žele. Sebični su kada je riječ o ljubavi – u njihovom slučaju ta zaljubljenost mora biti „zaslužena“. Osjećaju i vole snažno, ali svoje emocije čuvaju duboko u sebi.

Blizanci: Ljubav je beskrajna misterija

Blizanci su socijalni i vole se družiti, ipak, kada je riječ o ljubavi, slušaju prvo glavu, pa tek onda srce. Kada se zaljube, zbunjeni su i ne znaju šta da očekuju. Vole iznenađenja i uzbuđenja, ali ih zaljubljenost 'remeti' u svakodnevnim navikama što im se ne sviđa toliko.

Rak: Ljubav ispunjava

Rakovi vole da – vole. Oni vole dom, vole prijatelje i obitelj. Emocije ih vode u svemu, i kada se zaljube upijaju toplinu osjećaja. Ljubav je za njih dekica u zimskoj noći...

Lav: Ljubav kao opsesija

Lavovi zahtijevaju da su u centru pažnje. No, kad se zaljube, postanu opsesivni prema toj osobi. Misle samo na njih, čak i kad ta osoba sjedi pored njih.

Djevica: Ljubav je nešto lično

Djevice puno razmišljaju o svemu i često su kritične i prema sebi i prema drugima. Kad osjete 'leptiriće' u stomaku, u trenutku kad im prilazi osoba u koju su zaljubljeni, umjesto da pokažu svoje emocije, postanu sarkastični i, umjesto zagrljaja, često će ih udariti po leđima, onako 'jaranski'. Često se plaše da se opuste u ljubavi, iz straha da će patiti istom snagom kojom vole.

Vaga: Ljubav zbog ljubavi

Vage uživaju u umjetnosti, ljepoti i harmoniji. One žele da svi budu sretni i da im bude lijepo. Vole izražavati ljubav gestama, malim dodirima, i često se ne mogu kontrolirati jer im se srce ponaša kao drugi entitet.

Škorpija: Ljubav ruši zidove

Škorpije žele veliki, snažni život i upravo tako i vole. Kada se zaljube, to čine cijelim svojim bićem, a imaju tendenciju da budu malo posesivni s ljudima koje vole.

Strijelac: Ljubav kao otkriće samog sebe

Strijelci su veseli, entuzijaste i nemirni. Vodi ih strast u životu, a u ljubavi ta strast raste neviđenom brzinom i ne plaše se ići na sve ili ništa. Najsretniji su kad ugađaju osobi koju vole.

Jarac: Ljubav je beksrajna misija

Jarčevi su nekad tvrdoglavi i previše odgovorni. Kada se zaljube, smatraju da su sve odgovornosti u vezi na njihovim plećima. Vole kao da će veza trajati zauvijek i učinit će sve da to i ostane. Ponekad je uredu, dodaju astrolozi, opustiti se i prepustiti osobi koju volite da, za promjenu, bude odgovornija u vezi.

Vodolija: Ljubav stiže iznenada

Vodolije žele spasiti svijet i ponekad su toliko involvirani u svoje humanitarne aktivnosti da zaborave 'slušati' svoje srce. Ljubav ih tako hvata nespremne, i kada su zaljubljeni, osjećaju promjene u cijelom tijelu: teško dišu, imaju vrtoglavicu, boli ih stomak...uživaju u svakom koraku jer ljubav doživljavaju kao da uče neki novi ples.

Ribe: Ljubav je beznadežna odanost

Ribe uvijek misle o drugima. Kada se zaljube, sve o čemu mogu misliti je ta osoba. Postaju sanjivi, izuzetno odani, no zbog 'ružičastih naočala' teško vide da se bliži kraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije