Horor putovanje: Zbog nevremena od Jadrana do Austrije putovali 19 sati

0
Radiosarajevo.ba
Horor putovanje: Zbog nevremena od Jadrana do Austrije putovali 19 sati
Foto: Printscreen / Ilustracija / Gužva na hrvatskom autoputu

Putovanje kući s odmora iz snova pretvorilo se u 'horor putovanje' za par iz Gornje Austrije. Umjesto 9 sati, automobilom su se vozili 19 sati.

Amir i njegova djevojka (oboje po 19) proteklih dana uživali su u sjajnom odmoru na hrvatskoj obali Jadrana.

Ali svemu kad-tad dođe kraj, pa tako i sunčanim danima u Dalmaciji. U subotu je napokon došlo vrijeme da se oproste od plaže: u 8 sati ujutro Gornjoaustrijanci su krenuli svojim automobilom na put kući. Planirano vrijeme putovanja: oko devet sati.

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Ali od toga nije bilo ništa. Amir je već očekivao saobraćajne gužve, ali nije mislio da će biti tako loše. "Bili smo ukupno 19 sati na putu zbog nevremena u Sloveniji. Stvarno je bila katastrofa", kaže u razgovoru za Heute.

Samo na odmaralištu kod Karlovca u koloni je stajao pola sata da bi uopće mogao puniti gorivo. Putovanje kroz Hrvatsku trajalo je 13 sati zbog gužvi i problema s vremenom.

Mladi par je nakon duge odiseje sigurno stigao u Schärding (Gornja Austrija) nakon 19 sati putovanja, piše Heute, a javlja kroativ.at.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije