Harale su devedesetih: Snima se dokumentarac o usponu 4 supermodela

0
Radiosarajevo.ba
Harale su devedesetih: Snima se dokumentarac o usponu 4 supermodela
Foto: Peter Lindbergh / Supermodeli

Naomi Campbell i Cindy Crawford bila su dva najveća imena u svijetu mode 90-ih godina i ostaju istaknute ličnosti i danas.

Uskoro će oni koji ih vole moći ponovno proživjeti neke od trenutaka povih supermodela, trenutaka koji definiraju karijeru, kako na pisti, tako i izvan nje.

Supermodeli je nova dokumentarna serija koja će zabilježiti neviđenu karijeru Campbell, Crawford i njihovih savremenica Linde Evangeliste i Christy Turlington, koje svi smatraju originalnim "supersima", koji su pomogli da se otvori put za broj drugih uspješnih modela, piše CNN.

"Nadamo se da će naše putovanje poticati, motivirati i nadahnuti mlade ljude širom svijeta", rekla je Campbell u postu na Instagramu.

U sličnom postu, Crawford je rekla da je "uzbuđena što će se ponovo okupiti s prijateljima" i istražiti "način na koji su supermodeli nadišli tradicionalnu percepciju i ograničenja u svijetu manekenstva".

Kada je Evangelista izrekla čuvenu rečenicu da nije ustala iz kreveta "za manje od 10.000 američkih dolara", nagovijestila je promjenu dinamike moći između modne industrije i njenih modela.

"Njihov prestiž bio je toliko izvanredan da je omogućio ovoj četvorci da zamijene brendove koje su predstavili, čineći imena Naomi, Cindy, Linda i Christy jednako istaknutima kao i dizajnere koji su ih oblikovali", navodi Apple TV +, na kojoj će se emitovati dokumentarac.

Seriju će režirati dvostruka dobitnica Oskaroa Barbara Kopple.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije