Gradonačelnik proveo tri dana kao beskućnik samo da bi vidio kako oni žive

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik proveo tri dana kao beskućnik samo da bi vidio kako oni žive
Ben McAdams, gradonačelnik Salt Lake Cityja postao je prava medijska zvijezda nakon što je saopćeno da je na ulici proveo tri dana živeći kao beskućnik, jer je želio lično se uvjeriti kakav je to osjećaj.

Jednu noć proveo je na ulici, a drugu u skloništu i rekao je da je njegovo iskustvo, na mnogo različitih način šokantno, prenosi Deseret News.

Prvi savjet koji je dobio jeste da ne izuva cipele i da ne ide u toalet kad padne mrak, a doživio je još mnoštvo neobičnih iskustava tokom svoje avanture. Ipak, kaže kako se nije odlučio za ovaj postupak zbog publiciteta, već da bi prikupio neophodne činjenice prije nego predloži lokaciju za novo sklonište za beskućnike.

Pomislio je da bi, na osnovu ličnog iskustva, bolje mogao procijeniti stanje i potrebe tih ljudi. Prve noći spavao je na ulici, želio je znati zašto bi neko radije spavao na trotoaru, nego u skloništu.

"Nisam se osjećao sigurno, apsolutno", kazao je McAdams, dodavši da je život na ulici vrlo haotičan i da je uspio spavati samo četiri sata. Ipak, neki od beskućnika s kojima je pričao rekli su mu da im je bolje živjeti na ulici, jer tako mogu da se sakriju od droge i nasilja bandi u skloništu.

Drugu noć je, zbog toga, gradonačelnik McAdams proveo u skloništu gdje je zatekao strašne scene, od ljudi koji su pored njega ubrizgavali drogu u venu, do mirisa dima za koji je pretpostavio da potiče od droge koja se puši. Također, vidio je i tuču.

Zbog svega toga, McAdams je odlučio da porodice koje žive u skloništu za beskućnike premjesti na sigurnije mjesto, kao i da će se raditi na tome da se smanji stopa kriminala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije