Grad u Hrvatskoj snizio cijenu sladoleda: Nećete vjerovati koliko košta kugla

5
Radiosarajevo.ba
Grad u Hrvatskoj snizio cijenu sladoleda: Nećete vjerovati koliko košta kugla
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Umag je već otvorio ljetnu sezonu

Sasvim suprotno od sveprisutnog trenda povećanja cijene kugle sladoleda jedna je slastičarni odlučila prepoloviti cijenu i ponuditi velik izbor okusa sladoleda na svega jedan euro po kugli.

Riječ je o pulskoj gelateriji Carte d'Or smještenoj na blagajni nekadašnjeg kina na križanju ulica Zagrebačka i Ciscuttijeva. Nekada davno bilo je tu kino Nazionale, pa kino Beograd, zatim kino Divić grad i kao posljednje kino Pula.

Nažalost ponuđena cijena sladoleda nije trajna već akcijska i po jedan euro (1,96 KM) nudi se sedmicu dana, do srijede 28. juna te se nakon toga vraća uobičajena cijena od dva eura (3,92 KM).

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Inače, i u Puli kao i u ostatku Istre su slastičane aRoma na glasu kao najskuplje jer naplaćuju 3,5 eura (6,86 KM) kuglu, ali oni koji imaju trgovine u njihovom susjedstvu rekli su nam da aRoma ima stalni promet, a ponekad se stvori masa ljudi koja čekaju u redu da bi kupili nekoliko kuglica od po 3,5 eura (6,86 KM) svaku, prenosi glasistre.

Prema anketi jedne nacionalne TV kuće najskuplje kuglice sladoleda nude se u Dubrovniku - po četiri eura (7,84 KM). S druge strane novinare su pronašli da postoje slastičarne u Varaždinu i Pitomači koje su najjeftinije u Hrvatskoj jer nude kuglice po jedan euro (1.96 KM). Eto, sada se u tom malenom krugu najjeftinijih pridružila i Pula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije