Golim rukama zadavila lisicu koja ju je ujela za nogu

Radiosarajevo.ba
Golim rukama zadavila lisicu koja ju je ujela za nogu

Stanovnica američke savezne države New Jersey Tammy DuBois izjavila je za NJ.com da je bila prisiljena ubiti lisicu nakon što je ta životinja ujela je za nogu i nastavila kidati meso usprkos njenim očajnim pokušajima da pobjegne od razjarene životnje.

DuBois je ispričala da otišla obići kavez sa pticama koje drži u blizini svoje kuće u mjestu Pittsgrove Township, kada se lisica pojavila iz jednog grma. Podivljala životnja skočila je na njenu nogu i počela je ispuštati čudne zvukove.

“Uspjela sam se povući”, rekla je 52-godišnja žena i dodala da je lisica podivljala, ispuštajući čudne zvukove i njena usta su se micala.

tammy-dubois-lisica.jpg - undefined

Foto: NJ.com

DuBois je kazala da je lisica kružila oko nje, i potom zabila svoje zube u njenu desnu nogu. Usprkos pokušajima DuBois da pobjegne, lisica je nastavila napadati je. Dok je pokušala pobjeći u kuću, lisica je još jednom uspjela ugristi njenu nogu.

Ona je grizla moju nogu, morala sam nešto učiniti”, rekla je nesretna žena.

Stanovnica New Jerseya objasnila je da je jednom rukom zgrabila njušku lisice, a drugom rukom je stegla njen vrat sve dok se tijelo lisice nije ostalo nepomično. Kazala je da obično u bašti drži alatke ali da nije imala vremena da ih uzme.

Ništa nisam mogla učiniti da je udaljim od sebe. Ne volim ubijati”, spomenula je žena.

Ušla je u kuću i nazvala je supruga. Ženu su prebacili u bolnicu gdje su joj dali inekcije protiv bjesnila jer je lisica bila pozitivna na bjesnilo.

Ponosna sam na to kako je moja majka reagovala”, izjavila je njena kćerka Laura, dodavši “da ne bi znala kako bi postupila da se našla u istoj situaciji”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije